Kingdom Come Deliverance II oficiálně potvrzeno. Hráči se podívají do Kutné Hory i Českého ráje
i Zdroj: Warhorse
Kingdom Come: Deliverance II Novinka Kingdom Come Deliverance II oficiálně potvrzeno. Hráči se podívají do Kutné Hory i Českého ráje

Kingdom Come Deliverance II oficiálně potvrzeno. Hráči se podívají do Kutné Hory i Českého ráje

Dominik Tománek

Dominik Tománek

18. 4. 2024 20:15

Jindřich ze Skalice se už brzy vrátí na herní monitory a televize. České studio Warhorse totiž oznámilo, že chystá pokračování Kingdom Come Deliverance.

Reklama

  • Kingdom Come Deliverance II by měla vyjít na konci letošního roku
  • Dorazí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X 
  • Pokračování by mělo být podle Daniela Vávry dvakrát větší než první díl

Je to k neuvěření, ale od vydání husitského RPG Kingdom Come Deliverance už uteklo 6 let. Hra se mezitím dočkala fanouškovského českého dabingu, ale i portu na Nintendo Switch. A teď nastala doba, na kterou většina fanoušků českého studia Warhorse dlouho čekala. Hra se totiž ještě letos dočká svého pokračování Kingdom Come Deliverance II.

Stejně jako v prvním díle se hráči vrátí do role Jindřicha ze Skalice, zprvu obyčejného syna kováře, který však zvládl neobyčejné věci. Ten se na cestě za pomstou dostal z kovárny až ke královskému dvoru. Společně s Jindřichovým růstem se rozrostla i hra. Pokračování by totiž podle Daniela Vávry mělo být dvakrát větší než první díl. Příběh má navíc být delší a mnohem epičtější, už to není o problémech malých vesniček, ale o věcech královských rozměrů. Dvojka je prý to, co chtěli udělat už s jedničkou, ale neměli na to dostatek prostředků.

Není žádným překvapením, že se příběh opět odehrává ve středověkém Česku. Jindřich se tentokrát podívá „za hranice“ sázavských městeček vesniček. Velká část hry se má totiž odehrát v rušném prostředí bohaté Kutné Hory. Kromě stříbrného bohatsví ale Jindřich okusí i to přírodní, protože ho cesta zavede do oblasti dnešního Českého ráje. Atmosféru těchto prostředí opět doplní soundtrack od Jana Valty, jehož hudbu znáte už z prvního dílu.

Jindřich bude takový, jak si ho uděláte. Zloděj, lapka nebo šarmantní rytíř, záleží čistě na vás…

V Kingdom Come Deliverance II se objeví i nové typy zbraní, klasické chladné totiž rozšíří i první palné zbraně nebo kuše. Bude pak jen na vás, jak se rozhodnete s nimi naložit. Jindřich bude takový, jak si ho uděláte. Zloděj, lapka nebo šarmantní rytíř, záleží čistě na vás, každá akce nicméně vyvolá reakci. Nehratelné postavy by v Kingdom Come Deliverance II totiž měly mnohem více reagovat na to, jak se budete chovat.

Konkrétní datum vydání Kingdom Come: Deliverance II zatím není známé, hra by ale měla dorazit na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X ke konci letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama