Valhalla vysvětluje severskou mytologii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valhalla vysvětluje severskou mytologii

Valhalla vysvětluje severskou mytologii

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 11. 2020 09:00 1
Reklama

S Watch Dogs Legion Ubisoft velký dojem neudělal, reputaci se za týden pokusí vylepšit Assassin’s Creed Valhalla. A protože se vývojáři tentokrát opírají o severskou mytologii, je čas vysvětlit její základy. O to se v novém traileru postaral Darby McDevitt.

Zatímco obyvatelé Anglie začínají přicházet na chuť křesťanství, stále se najdou pohané, kteří odmítají víru v jednoho boha. Zrovna větrem ošlehání seveřané z dnešního Norska, Švédska a Dánska jich měli hned několik. Na pomyslném trůnu severského panteonu sedí Odin. Vikingové ale často uctívají také Freyu, bohyni lásky a války, nebo Lokiho, boha lsti a falše. Bohové přináší útěchu a moudrost všem, kteří se k nim obrací.

Ukázka zmiňuje také Asgard, domov všech bohů, který s Midgardem, světem lidí, spojuje duhový most Bilfrost. Tím se konečně dostáváme do Valhally. Ta je také známá jako „Síň padlých“. Za doprovodu valkýr do ní odcházejí padlí bojovníci, aby se s Odinem napili dobré medoviny. Právě ve Valhalle se vyčkává na poslední bitvu – Ragnarok. Lekci z historie tedy máme za sebou.

Ubisoft vypustil do světa také televizní reklamu. Ta už se nese v trochu jiném duchu. Cinematická ukázka vysvětluje, jak se má hráč chovat jako správný viking, aby se pro něj následně našlo místo ve Valhalle. Assassin’s Creed Valhalla vyjde 10. listopadu, míří na PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series a na PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama