Bugsnax sází na špičkový dabing
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bugsnax sází na špičkový dabing

Bugsnax sází na špičkový dabing

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 10. 2020 11:12
Reklama

Pobíhající jahody, plazící se bagety a další rozdováděné pochutiny, to jsou hrdinové hry Bugsnax. Na ní je hned na první pohled znát, že autoři z nezávislého studia Young Horses výrazně popustili uzdu své fantazii, čímž vznikl opravdu unikátní titul. A nyní se už začíná lisovat na disky.

O skutečnosti informoval kreativní ředitel Kevin Zuhn. Dle jeho slov bude novinka připravena na launch chystané konzole od Sony. Z příspěvku na oficiálním PlayStation blogu vyšlo najevo, že autoři výrazně spoléhají na dabing.

Bugsnax sází na špičkový dabing
i Zdroj: Hrej.cz

Zatímco při vývoji hry Octodad: Dadliest Catch si studio poradilo samo, Bugsnax brzy výrazně nabobtnal. Vývojáři si po čase uvědomili, že to sami nezvládnou. Oslovili tedy studio Brightskull, které pomohlo s castingem, režií a následnou postprodukcí, aby byl výsledek stoprocentní.

Záležet si dali hned na začátku během konkurzu. Ve studiu se vystřídaly stovky dabérů, z nichž si následně pečlivě vybírali. Finalisty se rozhodli představit v samostatném videu. Snad budete souhlasit, že herci skrze svůj hlas dokázali do postaviček vložit kus sebe. Jde ostatně o profíky, kteří už s dabováním videoher mají nějaké zkušenosti. Třeba Fred Tatasciore zazněl v Overwatchi, Yuri Lowenthal v posledním Spider-Manovi, Helen Sadler zase v Battlefrontu.

Sami vývojáři považují zúčastněné dabéry za ikony herního průmyslu, neskrývají tedy radost, že se jim podařilo všechny dostat na jedno místo. Tehdy si to mohli dovolit, během nahrávání totiž ještě po světě neřádil koronavirus. Autoři podotýkají, že se běžně tímto způsobem nepostupuje, jsou ale rádi, že se takto rozhodli. Herci totiž společně vytvořili parádní atmosféru, která se v dabingu pozitivně odrazila.

Bugsnax vyjde 12. listopadu, krom konzole PlayStation 5 zamíří také na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama