Vývojář naznačil herní dobu Astro’s Playroom
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojář naznačil herní dobu Astro’s Playroom

Vývojář naznačil herní dobu Astro’s Playroom

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 10. 2020 11:42
Reklama

Pokud budete mít to štěstí, že se na vás letos dostane PlayStation 5, nemusíte dlouho přemýšlet nad hrou, s níž byste novou mašinu pořádně otestovali. Na disku bude totiž předinstalován titul Astro’s Playroom, který je k těmto účelům navržen. Poslední informace pak napovídají, kolik času lze ve hře strávit.

Na Astro's Playroom pracuje Japan Studio, konkrétně divize Asobi Team. Game director Nicolas Doucet v rozhovoru pro server Famitsu prozradil pár podstatných detailů. Zmínil se například o jednotlivých úrovních. Hra se skládá ze čtyř světů. Cooling Resort jsme už viděli, například ve videu Geoffa Keighleyho, když testoval možnosti DualSense. Mezi další světy patří GPU džungle, SSD dálnice a Memory nebe.

Z názvů úrovní je samozřejmě jasné, jaké schopnosti konzole PlayStation 5 demonstrují. Pojďme ale konečně k avizované herní době. „Myslím, že dohrát celou hru zabere zhruba 4 až 5 hodin. Krom toho jsou zde schované pocty k pětadvacetileté historii značky PlayStation. Připravena je kolekce předmětů, můžete sbírat artefakty a puzzle. Nemohu být konkrétní, ale pokud se vám podaří najít vše, čeká na vás překvapení,“ slíbil Doucet.

Neméně zajímavá je skutečnost, že se Asobi Team podílel i na vývoji DualSense. Sám Doucet ovladač samozřejmě pochválil. „Haptická odezva skutečně umí vyjádřit mnohé. Třeba v písečné bouři ucítíte vítr i písek, spolu s využitím repráčků vzniká kouzelný efekt,“ prohlásil v rozhovoru a dodal, že je stále nespočet věcí, které se díky novým funkcím dají zpracovat. Nezapomíná ale i na další funkce ovladače. „Pohybové senzory a repráčky jsou také velmi důležité. Vše je možné využít k dosažení přirozených pocitů.“

Astro's Playroom patří mezi launchové tituly pro PlayStation 5. Spolu s konzolí u nás vyjde 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama