S Fable asi vypomáhá studio Turn 10
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S Fable asi vypomáhá studio Turn 10

S Fable asi vypomáhá studio Turn 10

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 10. 2020 12:00 5
Reklama

Že spolu týmy z Playground Games a Turn 10 Studios spolupracují na projektech závodní série Forza, to není žádné tajemství. Prvně jmenované studio má na starost arkádovější podsérii Horizon, druhé zase simulačně laděný Motorsport. V Playground Games se však nyní soustředí především na reboot fantasy série Fable. A zdá se, že spolupráce pokračuje i zde.

Server VGC totiž poukázal na zajímavý detail na LinkedIn profilu známého designéra Billa Geiseho, který spadá do týmu Turn 10. Ten totiž nijak neskrývá, že momentálně pracuje na Forze i na Fable. Geise patří mezi veterány herního průmyslu, v Turn 10 pracuje už od roku 2004. Podílel se ostatně na vývoji všech dílů série Forza Motorsport. A na posledních třech dílech pracoval jako kreativní ředitel.

Studio Playground Games se snažilo nalákat talentované vývojáře po několik let, to ještě šlo o neoznámené RPG. Dle serveru VGC se podařilo ulovit veterány ze světoznámých studií, například z Rocksteady, Ninja Theory, Gearboxu a BioWare. Tým pracující na Fable sídlí ve studiu v anglickém městečku Leamington Spa, zaměstnávat by měl zhruba 200 lidí.

Možná jich ale stále není dost a ruku k dílu tedy musí přiložit také zaměstnanci z Turn 10. Snad jim zbyde nějaký čas i na další díl Forzy. Fable vyjde patrně pouze na Xbox Series a na PC, zatím ale není známo kdy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama