Torchlight III vyjde už za necelé dva týdny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Torchlight III vyjde už za necelé dva týdny

Torchlight III vyjde už za necelé dva týdny

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 10. 2020 11:10
Reklama

Barvami hýřící diablovka Torchlight III letos v červnu vstoupila na Steamu do předběžného přístupu, aby se s podporou hráčů přiblížila plné verzi. Zdá se, že vývojáři neztrácejí čas. Hra totiž vyjde už za necelé dva týdny.

Třetí díl si prošel poměrně strastiplnou cestou. Nejprve se totiž mělo jednat o free-to-play odbočku původní série, která se na hráče chystala udeřit s označením Torchlight Frontiers. Tandem studií Echtra Games a Runic Games se však rozpadl, přičemž vývoj zůstal na bedrech prvně jmenovaného týmu pod dohledem Maxe Schaefera. Netrvalo dlouho a došlo k přejmenování na Torchlight III, čímž se zároveň změnila i celá podstata hry.

Trojka by tedy nakonec měla být plnohodnotným pokračováním staré známé série. Nutno zmínit zajímavé novinky, do hry se kupříkladu dostaly pevnosti, které mohou majitelé upravovat dle libosti a setkat se v nich se svými souputníky. Novinkou jsou také netradiční třídy postav.

Tradičním prvkem jsou naopak mazlíčci, kteří dělají hráčům společnost na dobrodružných výpravách. Ochočit si mohou třeba psy, kočky, lamy, sovy a mnoho dalších. Zvířatům lze také vybrat schopnosti a speciální vybavení. Krom toho disponují vlastním inventářem, nepotřebné předměty dokonce umí zanést na nejbližší trh.

Autoři připomínají, že je možné naskočit do offline singleplayerové části, krom toho se ale počítá i s kooperačním režimem až pro čtyři hráče. Torchlight III vyjde 13. října na PC a na konzolích Xbox One a PlayStation 4. Závěrem roku zamíří také na Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama