Také Returnal využije možnosti DualSense
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Také Returnal využije možnosti DualSense

Také Returnal využije možnosti DualSense

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 10. 2020 11:35
Reklama

Nedávno jsme se v samostatném článku vydali po stopách her, u nichž lze očekávat využití inovativních funkcí ovladače DualSense. K nim bychom nyní mohli zařadit také Returnal, akční záležitost od studia Housemarque.

Hlavní hrdinka se bohužel zamotala do časové smyčky, což v praxi znamená, že opakovaně prožívá vlastní smrt, navíc na úplně neznámé planetě, která se podivně mění. Selene se soustředí na jeden jediný úkol – přerušit smyčku a zachránit si krk. Čerstvé informace z aktualizované produktové stránky slibují roguelike hratelnost, čemuž ostatně napovídá i hlavní premisa celé hry. Znovuhratelnosti hraje do karet také procedurálně generovaný svět.

Pojďme se ale konečně podívat na avizované využití ovladače DualSense. Haptická odezva by měla šikovně zvýraznit dění ve hře, ať už jde o akční přestřelky, nebo prozkoumávání fragmentů poškozené paměti hlavní protagonistky. Jeden adaptivní trigger pak bude možné využít k instinktivní změně palebného režimu. Z míření půjde evidentně plynule přepnout na alternativní funkci dané zbraně.

Stránka se zmiňuje také o využití 3D audio technologie, s níž hráči lépe odhadnou směr, z něhož se k nim blíží maskovaní nepřátelé, vyniknou i střely hvízdající v nebezpečné blízkosti. Samozřejmostí je pak využití SSD disku, díky němuž umírání a následná nahrávací obrazovka zaberou pouze minimum času. A to se u roguelike titulu skutečně hodí.

Zatím bohužel není známo, kdy Returnal vyjde. Na jednom z profilů na LinkedInu se nicméně nedávno objevila zmínka o roku 2021.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama