Jak vznikala hudba pro remake první Mafie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak vznikala hudba pro remake první Mafie

Jak vznikala hudba pro remake první Mafie

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 9. 2020 11:01
Reklama

Ani autoři remaku první Mafie se nevyhnuli komplikacím, které se pojily s pandemií onemocnění covid-19. Problémy nastaly například během nahrávání hudby. Matt Bauer, zvukový ředitel studia Hangar 13, a skladatel Jesse Harlin museli přistoupit na vskutku netradiční řešení.

Většina hudby sice vznikla už před rokem, nahrávána byla v Nashvillu a také v Praze. Už tehdy docházelo k pečlivé dělbě práce. „Pro celý tým bylo nesmírně důležité, aby byla část hudby nahrána právě v Praze, kde vznikly i skladby pro původní hru,“ říká Harlin. „V Praze jsme nahrávali všechny smyčcové stopy, zatímco perkuse, dřevěné nástroje a žestě se nahrávaly v Nashvillu.“ nahrané stopy byly následně kombinovány v počítači.

Nahrávka úvodní melodie, kterou vytvořil Vladimír Šimůnek, nicméně byla v plánu až na březen letošního roku. A všichni víme, co se tou dobou ve světě dělo. Kvůli omezenému společenskému kontaktu se početný orchestr zkrátka nemohl sejít. Bauer tedy musel přistoupit k nouzovému řešení. „Kontaktoval jsem orchestr Filharmonie Brno a vznesl poněkud neobvyklý požadavek: Co kdybychom jednotlivé hudebníky v sále rozsadili v bezpečných vzdálenostech a nahrávali jich pouze několik najednou?“

Sám si přitom možným výsledkem nebyl úplně jistý. „Na konci nahrávání jsme disponovali více než 200 stop. Byl to jeden z těch experimentů, který mohl dopadnout naprosto neskutečně, nebo naopak zcela katastrofálně, avšak my to prostě museli zkusit. Filharmonie Brno odvedla neskutečnou práci a my se při práci na mixu z plných sil snažili, abychom jejich výkonům dali co nejlepší kabát.“

Skladatel Jesse Harlin připravil nahrávky o celkové stopáži 84 minut. Definitivní edice nicméně nabízí také klasické licencované skladby. Mafia: Definitive Edition vyychází právě dnes. Hru lze pořídit na platformách PC, Xbox One a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama