Trailer ukazuje novinky v kariéře FIFA 21
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trailer ukazuje novinky v kariéře FIFA 21

Trailer ukazuje novinky v kariéře FIFA 21

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 8. 2020 14:24 1
Reklama

Letošní ročník fotbalové simulace FIFA se blíží a společnost EA Sports tentokrát věnuje podrobnější trailery všem herním režimům. Nejčerstvější z nich se zaměřuje na dlouhodobě spíše opomíjený kariérní režim. Ten se sice v posledních letech dočkal několika vylepšení, letošní verze ale, zdá se, nabídne pokrok zdaleka největší.

Většinu prvků už jsme mohli vidět v shrnujícím článku, video je ale poprvé ukazuje v akci. První větší novinkou je možnost dynamické simulace, a s tím související možnosti naskočit do simulovaného zápasu a rozhodnout důležité momenty, případně spravovat a střídat sestavu. Doposud bylo simulování zápasů absolutně neinteraktivní, jde tedy o příjemné vylepšení rychlého posunu kariérou.

Přepracován byl i systém tréninku. Každotýdenní možnost trénovat pět hráčů vystřídá poměrně komplexní systém tréninků, kde hráči dostanou možnost spravovat kalendář, vypisovat tréninkové i odpočinkové dny a vylepšovat všechny hráče. S tím souvisí i novinka v podobě přeučování pozic. Nově tak bude možné z štítového obránce vytrénovat krajního beka, křídlo přeučit na plnokrevný hrot a podobně. To by mělo přinést větší variabilitu při vytváření optimálních sestav. Také se rozšíří specializace hráčů, po vzoru hokejistů z NHL budou i fotbalisté v kariérním režimu nést určité herní styly které definují, jak se na hřišti chovají.

Jedním z detailů je dříve zmiňovaná vlastnost soustředění. Spokojení a mentálně vyrovnaní hráči by měli být schopni fungovat na hranici svých možností výrazně častěji, než ti nespokojení nebo méně fotbalově inteligentní a zkušení. 

Dalších změn doznalo obchodování s hráči, které nově nabídne možnosti hostování s opcí a video zmiňuje i čistě hratelnostní prvek vylepšené umělé inteligence, která by měla umět lépe předvídat jak v obraně, tak v útoku.

FIFA 21 vychází 9. října 2020 na PC, Xbox One a PlayStation 4 (těchto platforem se novinky týkají). Verze pro Nintendo Switch nabídne podobné možnosti, jako její předchozí ročník.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama