UGG vyjde na PS4 v 100% eko krabičce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UGG vyjde na PS4 v 100% eko krabičce

UGG vyjde na PS4 v 100% eko krabičce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 8. 2020 09:03
Reklama

Protřelá husa v loňském nezávislém megahitu Untitled Goose Game pobývá v příjemném, čistém rybníčku. Aby tomu tak zůstalo, přichází distributor hry iam8bit se speciální, plně ekologickou edicí hry pro PS4.

Dle jeho slov se prý jedná o první stoprocentně recyklovatelné balení hry pro PlayStation 4. Místo plastu je na jeho výrobu použit speciální, tužší karton, díky kterému by nemělo dojít k pomačkání a jiným deformacím obalu. K potisku byla zároveň použita přírodní, neškodlivá barviva.

Jediným plastem je smršťovací obal, který chrání hru při distribuci a v obchodech. Ten je ale vyroben ze stoprocentně kompostovatelného plastu Biolefin. Prospekty uvnitř (mapa, manuál) jsou pak natištěny na papír s certifikací FSCI a měl by tím pádem být vyroben ze dřeva pocházejícího z opečovávaných a dobře udržovaných lesů. Úsměvná samolepka „zákaz vstupu husám“ je pak vyrobena pomocí odpadu z cukrové třtiny. Příliš chutná prý není.

„Tuto krabičku vnímáme jako důležitý první krok ke konci využívání přírodě nebezpečných látek při výrobě herních obalů. Vkládáme do ní naše srdci, takže pokud se i vy chcete zapojit do honby a za ekologicky přátelskými obaly, dejte nám vědět. Šiřme osvětu!“ dodává závěrem iam8bit.

Na ekologickém nosiči bude distribuován i soundtrack hry, zmíněné informace se ale týkají pouze Lovely Edition. Základní verze pro PS4 a fyzické kopie pro Nintendo Switch připutují v klasických plastových krabičkách.

Server Gamespot připomíná, že distributor Sega Europe od loňského roku distribuuje PC verze her výhradně v 100% recyklovatelném obalu. Prvním takovým titulem byl Football Manager 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama