Sledujte gameplay z Halo Infinite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte gameplay z Halo Infinite

Sledujte gameplay z Halo Infinite

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 7. 2020 07:15 1
Reklama

Včerejší stream Xbox Games Showcase přinesl řadu novinek a premiérových záběrů. Tím, na co Microsoft sázel zdaleka nejvíce, je ale rozhodně šestý díl série Halo s podtitulem Infinite. Po letech čekání jsme se dočkali prvních gameplay záběrů a… komunita je z nich mírně rozpačitá.

Zhruba osmiminutový gameplay s minutovou cutscénou ukazuje Master Chiefa při prozkoumávání prostředí prstence Halo. Samotná hratelnost, střílení klasických nepřátel, využívání prostředí nebo cestování ve Warthogu jsou zřejmě naprosto věrné odkazu série. V mnoha ohledech by se dalo hovořit i o určitém návratu ke kořenům. Na druhou stranu je patrný nový prvek otevřenějšího prostředí s více dílčími úkoly, jako je sabotování nepřátelských protiletadlových hnízd.

Fanoušci (a my) však nebyli úplně unešení z technické stránky hry. Zda se skutečně jedná o next-gen zážitek, nebo jde jen o přeleštěný pátý díl ze současné generace necháme posoudit vás. 

Záběry každopádně také naznačily, že budou ve hře přítomné upgrady (něčeho, zatím nevíme), jak funguje ostře diskutovaná přitahovací kotvička a také konečně potvrdily, proti komu budeme bojovat. Master Chief se skutečně postaví proti Banished, kteří se rozhodli jednou pro vždy zamést s lidstvem. Jakou roli v příběhu sehrají Created ale stále netušíme.

Halo Infinite navíc nemá být "konečným" příběhem v tom pravém slova smyslu. Během let do něj autoři z 343 Industries slibují natlačit spoustu dalšího obsahu a příběhu z univerza Halo, což by znamenalo faktický konec tradičních pokračování tak, jak je známe.

Halo Infinite vychází na konci letošního roku pro Xbox One, Xbox Series X a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama