Halo 3 po 13 letech vychází na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo 3 po 13 letech vychází na PC

Halo 3 po 13 letech vychází na PC

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 7. 2020 09:43 2
Reklama

Dnešek představuje z hlediska značky Halo a hraní na PC velký milník. Po neuvěřitelných 13 letech totiž populární třetí díl dorazil i na počítače. A to v rámci postupně uvolňovaného balíčku Master Chief Collection.

V roce 2007 způsobilo Halo 3 vycházející na Xbox 360 pořádný poprask. První regulérní pokračování série pro tehdy aktuální konzoli uchvátilo fanoušky novými možnostmi, povedeným příběhem i tradičně fantastickým multiplayerem. Po zpožděném vydání PC verze Halo: Combat Evolved a zpackaném/kontroverzním rozhodnutí udělat z Halo 2 důvod ke koupi systému Windows Vista ale přišel zvrat. Halo 3 (a všechna další Halo až do současnosti) počítačoví hráči nedostali.

Situace se změnila až v posledních letech, kdy s vydáním Master Chief Collection postupně první čtyři díly včetně spin-offů Reach a ODST přicházejí i na platformu Windows. 

Třetí díl přichází na PC s řadou vylepšení. Vedle těch logických, jako je podpora vyšších rozlišení, ostřejších textur a obecně vypiplanějšího vzhledu, se jedná například o nový systém customizace částečně převzatý z Halo: Reach. Samozřejmě nechybí ani populární Forge s možností přizpůsobovat si na míru jednotlivé multiplayerové mapy.

Halo 3 je dostupné v Microsoft Store i na Steamu jako samostatná hra, jako součást Master Chief Collection a zároveň i v rámci služby Xbox Game Pass. V našem časovém pásmu by měla být hra odemčena zhruba v sedm hodin večer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama