CoD zobrazuje vzkaz o Black Lives Matter
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CoD zobrazuje vzkaz o Black Lives Matter

CoD zobrazuje vzkaz o Black Lives Matter

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 6. 2020 12:19 36
Reklama

Herní průmysl většinově podporuje snažení části obyvatelstva Spojených států, která v ulicích bojuje za větší rovnoprávnost afroameričanů. Některé firmy jdou ale na této cestě dále, než jiní. Konkrétně Infinity Ward, vedle odložení startu čtvrté sezóny Call of Duty: Modern Warfare, nahradil načítací obrazovky vlastním vzkazem.

„Naše komunita je zraněná. Systematická nerovnoprávnost, se kterou se potýká, je opět hlavním tématem diskuze. Call of Duty a Infinity Ward stojí za rovností a inkluzí. Stojíme proti rasismu a bezpráví, kterým musí naše černá komunita čelit. Dokud nepřijde změna a na černých životech nebude záležet, nikdy nebudeme tou komunitou, kterou chceme být,“ dočtou se nově hráči na PS4 při každém zapnutí Modern Warfare i Warzone, při každém přepnutí mezi těmito dvěma režimy a zároveň i nahrazuje většinu načítacích obrazovek.

Společnost zároveň uvádí, že výrazně přitvrdila v boji s rasistickými útoky mezi hráči, častěji uděluje permabany, zpřísnila podmínky změn přezdívek a důsledněji kontroluje a vyhledává možné hříšníky.

Web Engadget ještě před několika hodinami upozorňoval na to, že se změna týká pouze verze pro PlayStation 4. Na PC zatím aplikována nebyla, o Xbox One se žádný zdroj nezmiňuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama