Nové video popisuje gameplay Last of Us 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové video popisuje gameplay Last of Us 2

Nové video popisuje gameplay Last of Us 2

David Plecháček

David Plecháček

21. 5. 2020 14:23
Reklama

Od vydání The Last of Us Part 2 nás dělí méně než měsíc. Naughty Dog tak ukazují ze hry víc a víc, aby navnadili své fanoušky na to, co je letos v červnu čeká. Chápeme, že nové záběry vás naopak spíše mohou vzhledem ke spoilerům vytočit, video Inside the Gameplay ale z větší části recykluje už to, co jsme viděli, o zpověď vývojářů na téma, jak se bude nové TLOU hrát.

Jedna věc je fakt, že se The Last of Us odehrává v postapokalyptické době, kde na vás může číhat nebezpečí na každém kroku. Pro hru je však mnohem zásadnější, s kým se s nimi budete potýkat. „Budete zažívat to, co zažívá Ellie, cítit to, co ona,“ říká Neil Druckmann. Taková je filosofie celé hry, díky tomu může odvyprávět příběh, který se bude týkat i vy. „Naše postavy jsou tlačeni do složitých situací, chceme, abyste tyto volby dělali stejně i vy. Chceme, abyste rozuměli tomu, jak složité jsou některé situace pro postavy ve hře, protože jsou složité i pro vás,“ říká Halley Grossová, osoba zodpovědná za výpravu.

Podle Druckmanna to vše tak nějak vyplyne z příběhu, ze systémů, které hra používá. Jedním z nich je důraz na survival, čili i to, jak budete využívat zásoby kolem sebe. „Ellie je oproti Joelovi velice malá. Jak vám vštípit pocit, že nejste tou nejsilnější osobou, ale přesto se můžete vypořádat s nebezpečím kolem vás a porazit nepřátele, kteří jsou větší než vy? Především je to tím, že je Ellie mrštná,“ prozrazuje Druckmann základní vlastnost hlavní hrdinky. S tím souvisí i to, že v The Last of Us poprvé budeme moci skákat, nebo se plazit.

S tím souvisí i gameplay, design Part 2 je mnohem vertikálnější. Díky plížení se navíc budete moci podlézt i některé překážky, které vám dají tak akorát místa na to, abyste se pod ně vešli. „Chtěli jsme svět, který bude vypadat jako reálný svět. Nechtěli jsme, ať to působí jako pouhé spojené oblasti vhodné k průzkumu nebo připravené k boji,“ řekl další ze spolurežisérů hry Anthony Newman. „To nás motivovalo k tomu, abychom náš level design ještě více otevřeli, který nám v té době připadal už tak docela otevřený. V novém díle jsme ale šli tak daleko, že jsou v něm některé příběhové momenty, některé naskriptované souboje, které můžete úplně minout.“

Ve videu je toho samozřejmě víc. Pokud vás zajímají další detaily, v nichž se dozvíte, v čem dalším se nový díl liší od svého předchůdce, můžete se podívat níže. My už jen závěrem připomeneme, že The Last of Us Part 2 vyjde po odkladu 19. června na PS4 a PS4 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama