Virtuální pražské derby ovládla Sparta
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Virtuální pražské derby ovládla Sparta

Virtuální pražské derby ovládla Sparta

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 5. 2020 09:46 2
Reklama

Asi nejsledovanější utkání nejvyšší české fotbalové soutěže, tradiční derby mezi pražskými kluby Slavií a Spartou, muselo vzhledem k současné bezpečnostní situaci proběhnout ve virtuálním prostředí. A zatímco skutečná Sparta už nad svým konkurentem deset zápasů v řadě nevyhrála, s ovladačem v ruce se jejím reprezentantům dařilo lépe. Slavii v benefičním turnaji Derby pomáhá porazila 6:2.

Virtuální souboj klubů proběhl v neděli ve FIFA 20, zapojili se do něj jak aktuální hráči, tak i legendy, skuteční profesionální hráči FIFA a fanoušci z řad celebrit. Šlo o historicky první esportovou soutěž vysílanou veřejnoprávní televizí ČT Sport a oba kluby nabízely svým fanouškům možnost zakoupení virtuálních vstupenek. Vedlejším cílem bylo překonat nejvyšší návštěvnost zápasu v historii československého fotbalu, kdy v roce 1965 “derby” navštívilo více než 50 tisíc diváků. Vstupenek se nakonec prodalo jen 6301 a zájem byl nižší, než organizátoři předpokládali. Výdělek (dle dostupných informací více než 1,29 milionu korun) každopádně poputuje na pomoc zdravotním sestřičkám.

A samotná utkání? V dresu sešívaných se dokázal prosadit Alex Král, který v duelu současných hvězd, které přestoupily do velkoklubů, udolal Juraje Kucku 3:0. V zápase veteránů pak Tomáš Jablonský porazil Jiřího Kladrubského 3:1. V ostatních 6 zápasech ale dominovala Sparta. Mladík Adam Karabec zvládl zápas s vrstevníkem Petarem Musou a herec Jakub Štáfek nejtěsnějším možným rozdílem porazil zpěváka Bena Cristovaa. 

V bloku profesionálních esportovců Janové Hradil a Krupička (The Johnny a Emerickson) připsali Spartě další dvě vítězství (na straně Slavie Štěpán “RIIJK” Sobockij a Martin “KobbyCZ” Strnad). Herecký duel Davida Novotného a Vojtěcha Kotka přinesl nejvyšší vítězství celé události, Novotný v dresu Sparty přestřílel soupeře 6:1. Vítězství Rudých pak zpečetil mladý talent Adam Hložek proti Lukáši Provodovi rozdílem 3:0.




Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama