Exoskelet z DS má svůj reálný protějšek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Exoskelet z DS má svůj reálný protějšek

Exoskelet z DS má svůj reálný protějšek

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 5. 2020 12:30 1
Reklama

Čína bývá považována za zemi neomezených možností, a jedním z posledních vynálezů to opět dokazuje. Mezi místními doručovateli jídla totiž zřejmě vznikají nástupci (nebo snad nedejbože předchůdci?) virtuálního Normana Reeduse alias Sama Portera.

Čínská společnost Ele.me, lokální variace na služby Uber Eats nebo Dáme jídlo, ve spolupráci s laboratořemi ULS Robotics testuje speciální exoskelet, který by měl kurýrům pokrmů umožnit pohodlně nosit podstatně větší náklad balíčků. Vedle jídla by měla technologie později nabídnout komfort i při přenosu klasického nákladu nebo pošty. Dle dostupných informací vynález v současnosti pomůže až s 50 kilogramy zatížení.

Už samotná premisa pochopitelně evokuje hratelnost loňského hitu Death Stranding studia Kojima Productions, samotný nástroj ale připomíná legendárního kurýra Sama Portera i svým vzhledem, konstrukcí a upevněním krabic. 

Čínští kurýři samozřejmě (zatím) místo řek, skal, a pohoří musí překonávat pouze přechody pro chodce, chodníky a schodiště. I tak ale mohou na vlastní kůži posoudit, zda se s nákladem chodí skutečně tak vratce, jak nám to Hideo Kodžima ukázal.

A PC hráči si to mohou v Death Stranding vyzkoušet už 2. března. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama