Ubisoft ukončil DLC podporu Rocksmith
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft ukončil DLC podporu Rocksmith

Ubisoft ukončil DLC podporu Rocksmith

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 4. 2020 12:58 2
Reklama

Překvapivě populární kytarová hra Rocksmith po neuvěřitelných 383 týdnech pravidelných balíčků nových skladem ulehá k odpočinku. Tedy, jen částečně, Ubisoft totiž pořád slibuje další aktualizovaný obsah a neustálou podporu. Od roku 2011 tak v knihovně hry autoři nashromáždili více než 1500 podporovaných skladeb z rozpětí sedmi dekád a tří století.

Ve středu vydané hity švédské death metalové kapely Opeth uzavírají jednu dlouhou kapitolu herně-hudební historie .

Rocksmith vyšel v roce 2011 na Xbox 360, PS3, o rok později i na PC. V roce 2014 se pak dočkal vylepšeného pokračování, které v remasterované edici dorazilo i na současné konzole. Od konkurenčních sérií Guitar Hero nebo Rock Band, které fungovaly spíše jako rytmické hry se speciálními pestrobarevnými periferiemi, se odlišoval tím, že mohl částečně suplovat učitele hry na kytaru a přímo nutil k zapojení vlastního, skutečného nástroje. I proto si u hráčů a kritiků vysloužil velmi vysoká hodnocení a dlouhotrvající přízeň.

Zodpovědný tým se v současnosti, kromě podpory běžící hry, soustředí i na nový, zatím tajemný projekt. Oznámil to právě v souvislosti s nutným koncem obsahové podpory původní hry. Zatím o něm nevíme zhola nic, rozloučení v oficiální zprávě ale naznačuje, že by se opět mohlo jednat o hru zaměřenou na hudbu. V současnosti by tak novinka příliš tvrdou konkurenci neměla. Poslední díly Guitar Hero (Live) a Rock Band (4) vyšly v roce 2015 a především v případě Guitar Hero Live nešlo o žádný prodejní ani kritický trhák.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama