MP Halo: CEA nabídne původní audio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MP Halo: CEA nabídne původní audio

MP Halo: CEA nabídne původní audio

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 3. 2020 10:39
Reklama

Jedním z nejzásadnějších elementů hratelnosti Halo: Combat Evolved Anniversary je nostalgie. Jen část hráčů přichází k omlazené verzi prvního dílu ságy z důvodu dohnání restů nebo chuti vyzkoušet populární sérii, spoustu fanoušků původních dílů si prostě jen chce připomenout časy, které jsou nenávratně pryč. A k tomu, vedle možnosti plynule přepínat do originální grafiky, neodmyslitelně patří i původní ozvučení.

To bylo ale dosud exkluzivní pouze singleplayeru, možnost nastavit si původní balíčky zvukových efektů a hudby zatím chyběly v multiplayeru prvního remasterovaného dílu. Společně s plánovaným vydáním Halo: Combat Evolved Anniversary v balíčku Halo: Master Chief Collection na PC se to změní.

V blogovém příspěvku studia 343 Industries to autoři prezentují jako jednu z největších novinek. Do nastavení tak přibyde přepínač, který umožní jednoduše měnit jednotlivé sety audia a skuteční nostalgici si mohou i zápolení více hráčů vychutnat v (téměř) plně původní podobě. Dle prvních playtestů jsou prý testeři nadšení.

Na “těžbě” zvuků se podílí zkušený tým Formosa Group (postprodukce druhého The Last of Us, God of War apod.). Jeho zástupce Paul Lipson totiž v blogovém příspěvku zmiňuje, že vyextrahovat původní zvuky ze souborů hry z roku 2001 není vůbec jednoduché a vyžaduje doslova “hloubkové kódování”. Tým se dále podílí na vylepšených zvucích pro další připravované tituly, které zatím na PC chybí, totiž druhý, třetí, čtvrtý díl a spin-off ODST.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama