Video ukazuje nový typ nepřátel v Diablu 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video ukazuje nový typ nepřátel v Diablu 4

Video ukazuje nový typ nepřátel v Diablu 4

David Plecháček

David Plecháček

27. 2. 2020 10:24 1
Reklama

Z ničeho nic vydal Blizzard nové video z Diabla 4. Jestliže čekáte gameplay ukázku nebo alespoň náznak toho, jak se bude nová hra hrát, čekáte marně. Novinka totiž představuje novou „rodinu“ nepřátel, kterými jsou kanibalové. Ty, stejně jako celý nový systém nepřátel v čele s rodinami, představuje i nový příspěvek na oficiálních stránkách hry.

Už na Blizzconu zaznělo, že monstra budou ve čtvrtém Diablu rozděleny do tak zvaných rodin. Ty jsou novinkou – dosud totiž autoři monstra rozdělovali do tříd typu démoni, nemrtví, humanoidé nebo zástupců divoké přírody. Diablo 4 ale tento přístup mění, což se podepíše i na stavbě světa a storytellingu. „Sanctuary musí působit živoucím dojmem,“ říkají autoři. Členění jeho obyvatel tak musí dávat větší smysl a řád, než dosud. Všechny postavy a kreatury – od démonů, přes NPC až po boss fighty – Blizzard přestavěl do mnohem temnějšího vzezření.

Aby všechny živoucí bytosti působily ještě sofistikovaněji, Blizzard je rozčlenil do jednotlivých archetypů. Každý rod, nebo chcete-li rodina nepřátel, se vyznačuje obdobnými prvky, ale mezi sebou se výrazně liší. Navíc i uvnitř se jednotlivé postavy liší, například frakce Drowned má ve svých řadách jednotky bruiser, ranged combat, melee combat, swarmer a dungeon bosse.

Něco je ale spojuje, stejný umělecký styl, stejná nátura. Kromě Drowned Blizzard dosud představil rod Fallen, který je hráčům Diabla dobře známý. Novinkou jsou poté dnes představovaní kanibalové.

Jednoznačným poznávacím znamením kanibalů jsou stopy, které zanechávají na svých obětech. Otisky zubů, z kostí zmizel morek, v lebkách chybí oči a jazyk. „Pokud tedy vůbec něco zbyde,“ říká Blizzard skrze vyprávění Liyy Khal'tib. Nikdo údajně neví, kde se vzali, legendy ale praví, že se jedná o bývalý kmen barbarů, který byl před lety vyhnán z Arreatu. Příběhové pozadí je jistě zajímavé, ale určitě vás zajímá, čím se kanibalové vyznačují v boji.

Do jejich rodiny spadají čtyři válečníci, všechny najdete v přiloženém videu. Každý má svou specifickou zbraň a postoj, takže je od sebe dobře rozeznáte – ostatně to se vám bude hodit v soubojích s každým, na každého totiž bude platit jiná taktika, nemluvě jen o kanibalech. Bruiser v boji využívá hole s hřeby, kterými vás dokáže omráčit, pokud si nedáte pozor. To swarmer s dvěma sekyrami bude mnohem bezprostřednější hrozbou, která se do vás bezhlavě pustí bez známky taktiky – jeho jediným cílem je zabíjet. Samozřejmě pokud vás bruiser omráčí a pustí se do vás swarmeři, budete mít jen minimum možností k úniku. I další bojovníci se vyžívají v boji muže proti muži, jeden se vyznačuje obří sekyrou a poslední typ obřím mečem. Kanibalům tak chybí jednotky útočící na dálku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama