Na Everwild pracuje i šéf Fable Legends
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Everwild pracuje i šéf Fable Legends

Na Everwild pracuje i šéf Fable Legends

David Plecháček

David Plecháček

10. 1. 2020 09:57 3
Reklama

Jestli něco Microsoft potřebuje, je to, aby jeho studia začala produkovat ve velkém kvalitní tituly. Microsoft jich má teď dost na to, aby ukojil hlad po vlastních first-party hrách, teď jen potřebuje, aby je přetavil v úspěch. Několik prvních náznaků jsme viděli: ať už jde o Bleeding Edge, next-gen Hellblade, menší Grounded od Obsidianu, nebo třeba Everwild od Rare oznámené na předchozím X019.

Že každý vývojářský tým podřídí úspěchu vše, naznačuje i to, s kým spojí své síly. Ukazuje se, že například u Everwild je v pozici hlavního designéra James Blackman. S informací přišel magazín VGC. Blackman je bývalý designér Lionhead, jeho cesta později vedla do Square Enix a loni přišel k Rare a projektu Everwild.

Blackmana evidentně lákají pohádkově vypadající světy. V Lionhead totiž pracoval na Fable Legends, stejně tak jako na titulu pro Kinect Fable: The Journey. Ostatně že je tým složený velice barvitě značí i to, že vizuální stránku má na starosti Ryan Stevenson, člověk stojící za uměleckou stránkou Sea of Thieves nebo Viva Pinata, výkonnou producentkou je Louise O'Connorová, která má v životopise například Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts nebo animace pro Bad Fur Day, scénáristkou a jednou z designérek je Kate Watsonová, která se starala o narativní stránku série Total War, a kreativní ředitelem Everwild je Simon Woodroffe, který naposledy pracoval na Sonic & All-Stars Racing Transformed.

I to dokládá, jak široká paleta zaměstnanců v Rare vlastně v tuto chvíli je. Je to dáno zejména tím, že jen projekt Everwild pro tuto chvíli zaměstnává přes 50 lidí a Rare stále nabírá další a další a má ambice své řady výrazně posílit. Snaha rozšířit své řady souvisí i s tím, že Rare bude nadále podporovat Sea of Thieves, ale musí se zaměřit i na další projekty. Adventura s božskými elementy Everwild je prozatím nejblíže, kdy ale vyjde, není zřejmé.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama