S.T.A.L.K.E.R. 2 využívá Unreal Engine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 využívá Unreal Engine

S.T.A.L.K.E.R. 2 využívá Unreal Engine

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 1. 2020 10:01 4
Reklama

Studio GSC Game World přežilo vlastní smrt, když se v roce 2014 opět postavilo na nohy, aby navázalo v práci na pokračování často vzpomínané hry S.T.A.L.K.E.R. O druhém dílu ukrajinští vývojáři zatím mnoho neřekli. Čerstvý příspěvek na Twitteru nyní prozradil jeden důležitý detail.

Z něj jsme se dozvěděli, jaké má hra základy. S.T.A.L.K.E.R. 2 je poháněn technologií Unreal Engine. Studio prohlásilo, že se snažilo vybrat to nejlepší, Unreal Engine byl nejpříhodnějším řešením. Vývojáři se v minulosti netajili záměrem spolupracovat s moderskou komunitou. I na ně při výběru enginu mysleli. Právě díky Unreal Engine je modování hry údajně více přístupné.

Z vyjádření je patrné, že studio zveřejnění této informace v nejbližší době neplánovalo. Zde se odkazuje na kolegy z Epic Games, kteří skutečnost omylem prozradili. V této souvislosti se nabízí otázka, zda zvolená technologie zároveň nedává nápovědu ohledně možné exkluzivity. Objeví se snad S.T.A.L.K.E.R. 2 výhradně v obchůdku Epic Games Store?

Samotné studio nicméně něco takového popírá. „Toto oznámení nijak nesouvisí s platformami a digitálními obchody. O tom budeme mluvit později,” stojí v závěru příspěvku. Další informace bychom se však mohli dozvědět velmi brzy. Hru totiž vývojáři plánují vydat v roce 2021. Je tedy nejvyšší čas podělit se s fanoušky o nějaké detaily.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama