Shenmue III se prodává špatně i v Japonsku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shenmue III se prodává špatně i v Japonsku

Shenmue III se prodává špatně i v Japonsku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 11. 2019 09:31 8
Reklama

Léta očekávaný návrat oblíbené značky Shenmue zřejmě nebude příliš oslavovaný. Shenmue III se totiž ve svém prvním týdnu na trhu prodává bídně nejen na západě (uvádíme tradičně dobře zmapovaný trh Spojených království), ale i ve svém domovském Japonsku. Prodalo se jej tam dvacetkrát méně než nových Pokémonů, kteří žebříčku vládnou.

18 000 kusů v Japonsku, až 17. místo v žebříčku fyzických prodejů v UK. Pro vydavatele rozhodně zklamání. Pro ilustraci, za Lamanšským průlivem se na 16. místě umístil Football Manager 2020, který se již tradičně prodává téměř výhradně digitálně a fyzické kopie jsou spíše výjimkou. V Japonsku zase kralují Pokémoni, kterých se za uplynulý týden mezi místní hráče dostalo téměř 400 tisíc kusů. 

Naděje na případné pokračování tím pádem velmi rychle hasnou.

Titulu na druhou stranu hraje do karet to, že původně vznikla jako Kickstarterový projekt, čili zhruba 70 tisíc backerů dostalo svou slíbenou kopii hry automaticky. Navíc mezi platformami chybí Xbox One (ačkoliv lze jen těžko předpokládat, že by zrovna Xbox One výrazně ovlivnil prodeje Shenmue). Trojce se nevede vyloženě špatně ani v recenzích, server Metacritic v současnosti na PS4 eviduje hodnocení 70 od kritiků a 8.2 od hráčů.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama