Gris brzy vyjde i na PlayStation 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gris brzy vyjde i na PlayStation 4

Gris brzy vyjde i na PlayStation 4

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

23. 11. 2019 13:18
Reklama

Esteticky půvabná plošinovka Gris se téměř po roce od svého původního vydání dostane i na PlayStation 4. Hra malého španělského studia Nomada odstartovala na PC a Switchi, letos v srpnu se ale dostala i mezi majitele zařízení s operačním systémem iOS.

Cílem Gris není přinést co nejkomplexnější hratelnost, ze svého žánru čerpá pouze základní mechanismy a soustředí se na umělecké podání. Hlavní postava se sice postupně učí nové schopnosti, které je potřeba při postupu využívat, přesto je hlavním cílem spíše samotná cesta, jak je ostatně patrné z přiloženého traileru.

Gris si především za svou jedinečnou vizuální stránku odnesla řadu nominací na ceny, z nichž hned několik proměnila. Hře se ovšem dařilo i komerčně a vývojáři se letos v březnu pochlubili, že se Gris prodalo více než 300 000 kopií, což je na prvotinu začínajícího studia rozhodně slušný úspěch.

Verze pro PlayStation 4 vyjde 26. listopadu a nabídne několik drobných vylepšení. Zvuk pro hru nebude tolik komprimovaný a dosáhne tak vyšší kvality. To samé platí i pro textury, které byly přepracovány a nabídnou vyšší rozlišení, aby mohla hra naplno těžit z vyššího výkonu PS4 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama