Hráči OW a OW2 budou hrát v PvP společně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči OW a OW2 budou hrát v PvP společně

Hráči OW a OW2 budou hrát v PvP společně

David Plecháček

David Plecháček

11. 11. 2019 13:37 2
Reklama

Pojďme si ujasnit některé věci mezi prvním a druhým dílem hry Overwatch od Blizzardu. Blizzard totiž boří zavedená pravidla a fakt, že by měl druhý díl nahradit ten první. To totiž není pravda. Přesto se Overwatch 2 bude pyšnit některými prvky, které hráči jedničky mít nebudou, fungovat ale budou obě dvě hry. Jak dlouho ale bude tento stav fungovat?

To jsou samozřejmě otázky, na které musí odpovědět ti nejvyšší, v Blizzardu tak šéf vývoje, Jeff Kaplan. Magazínu Kotaku Kaplan řekl, že tím posledním, co by si vývojáři přáli, je tříštit komunitu. To se prý nestane. Hráči totiž budou určité prvky sdílet, konkrétně všichni budou hrát PvP na stejných serverech a ze stejného klienta. „V tomto bodě budou všichni hráči (prvního i druhého dílu) spolu. Myslíme si, že je to naprosto klíčová vlastnost, především pokud se bavíme o kompetitivním hraní,“ říká Kaplan.

Jak je to možné? Právě tady jsou klíčové sliby, které vývojáři při oznámení na Blizzconu řekli divákům. Hry budou mít všechny stejné hrdiny i stejné mapy. Přijde-li nějaká novinka do druhého dílu, dorazí i do dílu prvního. „Celá myšlenka právě spočívá v tom, že nechceme tříštit hráčskou základnu a dávat někomu kompetitivní výhodu,“ dodal Kaplan. „Pokud se bavíme o komeptitivním hraní, nemůžete mít lepší framerate jenom proto, že hrajete na odlišné verzi enginu.“

Overwatch 2 ale představí určité věci navíc, především PvE příběhové povahy. Mluví se čile o tom, že se bude jednat o zážitek ne nepodobný třeba legendárnímu Left 4 Dead. PvE navíc bude mít i trochu jinou hratelnost, hráči si například budou u jednotlivých postav vybírat z několika talentů. I ty budou záviset na zkušenostech a levelovacím systému.

Pokud si navíc někdo, kdo hrál Overwatch, koupí druhý díl, přenese se mu celý účet včetně skinů a dalších drobností. Kolik byste ale do takového rozšíření byli ochotní investovat?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama