Capcom prodal téměř tři miliony Iceborne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom prodal téměř tři miliony Iceborne

Capcom prodal téměř tři miliony Iceborne

David Plecháček

David Plecháček

29. 10. 2019 16:02
Reklama

Nejen že samotný Monster Hunter World je pro Capcom nebývalým úspěchem, ale skvěle se daří i jeho rozšíření. Iceborne vyšlo už ze začátku září, Capcom už teď ale počítá, že se jej prodalo téměř tři miliony kusů. Společnost to uvádí ve své finanční zprávě ke druhému kvartálu fiskálního roku 2019.

Přibližně 14 milionu kopií základní hry si našlo cestu k zákazníkům od doby, co hra vyšla. Přesně 2,8 milionů z nich si pořídilo i zmíněné DLC. K tomu je potřeba připočíst fakt, že tak stále nemohou učinit všichni hráči, Iceborne je k dispozici prozatím jen na PlayStationu 4 a Xboxu One, přičemž na počítačích vyjde až 9. ledna.

Přes skvělé výsledky vlastních videoher si japonská společnost meziročně pohoršila. Co se týče příjmů, ty klesly oproti loňskému roku o 14 procent, jejich celková hodnota je 342 milionů dolarů. Propad Capcom přisuzuje především odklonu od prodeje fyzického zboží. Co se týče příjmů z digitálních produktů, v tomto sektoru si společnost připsala téměř o 45 procent více než loni.

Samozřejmě se pod tato příznivá čísla nepodepisuje jen Monster Hunter. Nesmíme zapomínat, že se stále slušně prodává remake Resident Evil 2 a pokračování série Devil May Cry s číslovkou 5, což jsou oba dva jarní hity, které se budou slušně prodávat i v předvánoční sezóně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama