Anthem je 5. nejlépe prodávanou hrou roku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Anthem je 5. nejlépe prodávanou hrou roku

Anthem je 5. nejlépe prodávanou hrou roku

David Plecháček

David Plecháček

17. 10. 2019 10:46 8
Reklama

Která hra je letos nejprodávanější? Odpověď na tuto otázku je velice složitá, nicméně existují nástroje, jejichž prostřednictvím lze najít alespoň přibližnou odpověď. Tentokrát se podíváme do Severní Ameriky, kde se zajímavými daty přišla analytická společnost NPD Group, jmenovitě Mat Piscatella. Mezi nejzajímavější údaje patří stoprocentně to, že se na pátém místě nachází Anthem od BioWare.

Čísla nasbíraná NPD Group jsou platná od začátku roku do konce srpna, čili nereflektují poslední dva měsíce. I tak je zajímavé sledovat, kdo tradičně nabité jaro „vyhrál“. Nejlépe si vedl Mortal Kombat 11, na druhém místě je Kingdom Hearts 3 a třetí je Madden NFL 20. Čísla bohužel neznáme. Na čtvrté příčce je Tom Clancy's The Division 2 od Ubisoftu, no a pátý už je právě Anthem.

Severoamerický trh má svá specifika, nejpatrnější je to u třetí příčky, kterou obsadil Madden, zbytek je ale i tak vypovídající. Anthem tak za sebou nechal podzimní Smash Bros., únorový remake Resident Evil 2, nebo třeba stálice od Rockstaru, ať už jde o osmé Grand Theft Auto V nebo deváté Red Dead Redemption 2, které svého staršího sourozence nedokázalo překonat.

Anthem přesto překvapil, především kvůli tomu, jaké se „těší“ pověsti. Všichni víme, v jakém stavu hra vyšla a za jakých podmínek vznikala. Nijak zvlášť nepřesvědčil ani update Cataclysm. Přesto si hra cestu k hráčům našla a BioWare se stále snaží o zlepšení. Casey Hudson nedávno tvrdil, že na změnách pracuje velký tým jak v Edmontonu, tak v Austinu, tedy v obou studiích BioWare.

Shodou okolností právě dnes vyšel update 1.5.0, který opět upravuje stabilitu hry a vylepšuje dílčí problémy v hratelnosti. Zároveň Cataclysm v určitých ohledech mění a upravuje, stejně jako mění šance na získání vzácných předmětů. Ale na to, že hra vyšla už v únoru, je změn pramálo. Anthem by více než cokoliv jiného potřeboval, aby se měnil doslova před očima. To se ale neděje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama