Ubisoft neplánuje návrat k menším hrám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft neplánuje návrat k menším hrám

Ubisoft neplánuje návrat k menším hrám

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

11. 9. 2019 13:37 10
Reklama

Assassin's Creed: Odyssey, Ghost Recon: Breakpoint nebo třeba chystaní Watch Dogs: Legion. Všechny tyto hry do puntíku spadají do kategorie her s otevřeným světem. Možná vás ale již někdy napadlo, že jednou, někdy v budoucnu, musí přeci trend open worldů nevyhnutelně vyčpět a setkat se s poklesem poptávky ze strany hráčů. CEO Ubisoftu, Yves Guillemot, však jasně prohlašuje, že Ubisoft se ke kratším a více koridorovým hrám v dohledné době vracet nehodlá.

Guillemot při rozhovoru s GamesIndustry prohlásil, že namísto tvorby menších, zhruba 15-hodinových zážitků, dává Ubisoft přednost tvorbě titulů, které podobných zážitků nabídnou hned několik. Guillemot zároveň při otázce, zda je tvorba neustále rostoucích her finančně udržitelná, jasně odvětil, že ano. Svoji odpověď následně podepírá tím, že s tím jak rostou hry, dochází zároveň i k rozšiřování hráčské báze a tím pádem i ke zvýšení počtu potenciálních zákazníků. Hráči si navíc dle slov Guillemota za své peníze přejí obdržet co nejvíce a Ubisoft jim v tomto ohledu hodlá vyjít maximálně vstříc.

Sluší se ale poznamenat, že Ubisoftu taktéž dozajista v tvorbě stále větších open worldů pomáhá i nemalý počet placených DLC, jež v rámci podpory svých titulů pravidelně vydává. Zde je však nutno podotknout, že na rozdíl od většiny jiných společností, které prosazují podobnou finanční politiku, nemusel Ubisoft doposud čelit v této oblasti natolik výrazné kritice jako jiní. A to i přesto, že mikrotransakce a obecně placený obsah jsou nedílnou součástí většiny titulů z jimi nabízeného portfolia.

Jak se zdá, menším hrám o rozsahu Splinter Cellu nebo Prince of Persia tak nejspíše odzvonilo a budoucí tvorba studia se skutečně ponese čistě v duchu obřích světů a mnohahodinových průchodů. Za nás by větší sevřenost rozhodně v některých případech neuškodila, poněvadž více nemusí vždy nutně znamenat i lépe. Jak se ohledně rozsahu her od Ubisoftu cítíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama