Project Resistance je týmový Resident Evil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project Resistance je týmový Resident Evil

Project Resistance je týmový Resident Evil

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

9. 9. 2019 17:13 2
Reklama

Série Resident Evil se vždy - s výjimkou pátého a částečně i šestého dílu -  vyznačovala řadou charakteristických prvků, které ji definovaly. Hutnou atmosférou, pocitem strachu, ale převážně neodehnatelným pocitem osamění, kdy se můžete spolehnout pouze sami na sebe. Dříve představený Project Resistance notnou dávku jmenovaných aspektů zahazuje a namísto nich nám na talíř servíruje kooperativní zážitek ve více hráčích.

Zveřejněný teaser nám napovídá, že se hráči namísto Chrise či Claire chopí kontroly nad jedním ze čtyř civilistů, kteří budou nuceni odolávat jak hordám nenasytných zombie, tak i ikonickým tvářím série. Narazíme tak na staré známé, v jejichž řadách najdeme i Lickery či antagonistu nedávného remaku druhého dílu - Mr. X. Ke své obraně by skupinka přeživších měla obdržet široké spektrum vybavení, a není tak nouze o chladné zbraně na blízko a ani pumpovací brokovnici na dálku.

Nad rámec toho se o dalších detailech příliš mluvit nedá. Zkrátka a dobře, hra svým vzezřením na první dobrou připomíná starší hry typu Left 4 Dead či tituly podobného ražení. A ať už si pro nás vývojáři připraví cokoli, z videa je patrné, že zombie nejsou hnáni pouhým instinktem zabíjet, ale jsou ke svému chování ponoukáni i dalším ve stínu ukrytým člověkem. Dá se tedy bezpečně předpokládat, že její ovládání připadne taktéž jednomu z hráčů, a hra tak nabídne asymetrický multiplayer po vzoru nedávno představeného Predatora.

Abychom však nad Projectem Resistance nehloubali příliš dlouho, dočká se hra svého oficiálního představení již za pár dní, a to konkrétně na akci Tokyo Game Show, jež začíná již 12. září. Posledním dechem dodáváme, že Project Resistance, považovaný za návrat RE Outbreak, dorazí na pověstnou velkou trojku, a dočkají se ho tak vlastníci PC, PlayStationu 4 i Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama