Death Stranding nabídne mód Very Easy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Death Stranding nabídne mód Very Easy

Death Stranding nabídne mód Very Easy

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

7. 9. 2019 08:55 7
Reklama

Death Stranding je pro spoustu hráčů tím vůbec nejočekávanějším titulem letošního roku a svou tajemností zaujal širokou škálu nejen videoherních fanoušků. A právě pro ty, kteří se hrám příliš často nevěnují, si autoři připravili obtížnost s názvem Very Easy, s jejíž pomocí si Death Stranding užijí i naprostí začátečníci.

Hideo Kodžima existenci zmíněného režimu vysvětluje především přítomností filmových hvězd, které by k Death Stranding mohly přitáhnout i méně zkušené hráče z řad filmových fanoušků. Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Troy Baker či Léa Seydoux jsou zkrátka natolik zvučná jména, že vývojáři museli hratelnost přizpůsobit i těm, kteří stojí převážně o příběhový zážitek. To ale neznamená, že hra případným zájemcům nenabídne dostatečnou výzvu. Přiložený tweet Kodžimovy osobní asistentky mimo jiné prozrazuje, že Death Stranding bude kromě normální obtížnosti obsahovat ještě těžkou, určenou zkušeným fanouškům akčních her.

V úvodu zmíněná tajemnost blížící se hry je něčím, co některé hráče přitahuje, jiní však doufají, že samotná hra bude přece jen o něco konkrétnější. S tím ovšem úplně nekoresponduje Kodžimovo prohlášení z rozhovoru ve Financial Times, že ani on sám se ještě v Death Stranding pořádně nevyzná. Jeho mise přinést do her zcela nový žánr je prý nelehká a riskantní, měla by však hráče příjemně překvapit a obohatit videohry o něco dosud neviděného.

Je zkrátka vidět, že Hideo Kodžima má prostě rád hry, které nutí k přemýšlení. A to neznamená, že je musí nutně vytvářet. Známý videoherní designér je pochopitelně i nadšeným hráčem a v rozhovoru pro Eurogamer prozradil, že jeho nejoblíbenější hrou za posledních pět her je určitě puzzle plošinovka Inside. V pozitivním slova smyslu u ní zmiňuje i délku pouhých čtyř hodin, což je zajímavé i vzhledem k tomu, že i délka Death Stranding je prozatím velkým otazníkem.

Možnou nápovědou může být opět tweet Kodžimovy asistentky Ajako Terašimové, kterou dohrání testovací verze Death Stranding zaměstnalo na celý měsíc. Ve svém příspěvku zmiňuje, že na hru kvůli práci neměla úplně mnoho času, tak jako tak si asi můžeme být jistí tím, že hra nebude úplným drobečkem. Jak to s Death Stranding nakonec dopadne se dozvíme už 8. listopadu, kdy se hra objeví na PlayStationu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama