Série Persona prodala přes 10 milionů her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Série Persona prodala přes 10 milionů her

Série Persona prodala přes 10 milionů her

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

25. 8. 2019 09:25 2
Reklama

Videoherní dobrodružství japonských středoškoláků ze série Persona jsou na vzestupu. Už více než dvacet let fungující značka, která původně vznikla jako spin-off série Megami Tensei, si postupem let získávala stále větší popularitu, která vyvrcholila s posledním vydaným dílem s názvem Persona 5. Ten se totiž ve velké míře zasloužil o to, že série Persona překročila hranici 10 milionů prodaných kusů.

O stále vzrůstajícím zájmu o značku nejlépe hovoří fakt, že více než čtvrtinu prodejů tvoří pouze samotný pátý číslovaný díl. Kromě jeho předchůdců má ovšem série v rukávu ještě několik spin-offů, které k celkovému úspěchu nemalou mírou přispěly. Řeč je třeba o dvojici tanečních her Persona 3: Dancing in Moonlight a Persona 5: Dancing in Starlight nebo podsérii Persona Q, vyvíjené pro handheld Nintendo 3DS.

Tak jako tak ale Persona 5 ještě neřekla poslední slovo. Vydavatel Atlus chce na úspěchu této hry dále stavět, a proto se už na jaře příštího roku dočkáme podstatně rozšířené verze s názvem Persona 5 Royal. Kromě toho je ale v přípravě ještě akční RPG Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers, které se kromě standartní platformy v podobě PlayStationu objeví i na Switchi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama