Čtveřice titulů ukazuje sílu RTX karet
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čtveřice titulů ukazuje sílu RTX karet

Čtveřice titulů ukazuje sílu RTX karet

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

21. 8. 2019 08:00
Reklama

Se záběry předvádějící využití ray tracingu se doslova roztrhl pytel, a my se tak podíváme hned na čtveřici dalších her, které mimo Minecraftu tuto novou technologii využijí. Řeč tedy bude jak o reimaginaci série Modern Warfare, upírském RPG Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, tak i a za rohem číhající akci Control, které po boku věrně stojí na stráži noví Watch Dogs.

Call of Duty toho sice o kampani příliš neřeklo, ale zato nám to vynahrazuje prezentací své působivé vizuální stránky. Největší zásluhu na tom má především skvělé nasvícení scény a hra s dynamickým stínováním v druhé polovině videa, která mění celé vyznění scény. Sice se to říká téměř každým rokem, ale toto CoD by skutečně mohlo grafickou stránku série výrazně posunout.

Kde změny již natolik znát nejsou, je Control. Ne však pro nedosatek snahy ze strany Remedy. Právě naopak. Spíše než ve snaze je "problém" v tom, že titul zkrátka disponuje natolik kvalitním vizuálem, že rozdíly při porovnání se staršími videi nejsou zkrátka tak markantní.

U koho si však kontrastu mezi nastaveními bezpochyby všimnete, jsou noví Watch Dogs: Legion. Jelikož ti ray tracing ždímou opravdu na maximum a svůj neony a loužemi posetý Londýn prezentují s finesou a elegancí hodnou této evropské metropole.

Nyní zbývá už pouze jediný titul - Bloodlines 2.  U nich se ze sebe autoři snažili vydat maximum a je to vidět. Pokud tedy mluvíme o práci se světlem nezadá si druhé Bloodlines ani s těmi největšími hráči na trhu a dokazuje, že i menší tituly mají co nabídnout. Co Bloodlines navíc hraje do karet je i fakt, že se jedná o hru odehrávající se převážně v noci, díky čemuž dodané odlesky a stíny ještě více vystupují do popředí.

Ale dost bylo řečí, teď otázka pro vás. S tím, jak se podpora ray tracingu objevuje ve stále více titulech, zastáváte názor, že skutečně půjde o směr, kterým se autoři v příštích letech vydají, nebo se přikláníte spíše k tomu, že jde pouze o momentální trend, který se brzy stane jen další položkou v nastavení? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama