Death Stranding ukazuje trojici videí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Death Stranding ukazuje trojici videí

Death Stranding ukazuje trojici videí

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 8. 2019 21:00 6
Reklama

Jak by někdo mohl poznamenat, mysteriózno je pryč a tajemná opona, jež až doteď účinně mlžila pravou podstatu Death Stranding, se o kousek poodhalila. Pokud si tak chcete nechat tajemství až do samého vydání, článek raději nečtěte. Jestliže vám však zvědavost toto udělat nedovolí a vy přece jen toužíte poodhalit, co vás čeká, můžete směle pokračovat. K dispozici je toho totiž opravdu hodně a trojice videí mimo dvou postav poodhaluje i samotný gameplay.

První z představených postav je mladá slečna s poměrně prostým jménem - Mama. Ta stejně jako ostatní postavy, které jsme doposud viděli, také sdílí jisté spojení s tajemstvími opředenou "druhou stranou." Právě zde se totiž nachází i její vlastní osobní poklad a důvod pro její netradiční jméno- její (ne)narozené dítě.

Změny ve světě Death Stranding totiž způsobily, že se její potomek nezrodil jako klasické děti, ale skončil v oné tajemné říši, kde je donucen zůstat. A jelikož jsou matky v Death Strandingu úzce spjaty se svými dětmi, platí totéž i pro Mamu. V důsledku je tak jediná, kdo s dítětem i navzdory bizarní situaci může bezpečně interagovat. Avšak tento fakt je vykoupet vysokou daní, jelikož je pevně svázána i s místem, kde se ve videu nachází.

V druhé ukázce se od malých dětí nevzdálíme zase o tolik, jelikož i zde se dozvídáme zase o něco více o BBs (Bridge Babies) a jejich proklamovaném spojení s druhou stranou, které má celé Death Stranding zastřešovat. Informace jsou nám navíc zprostředkovány postavou Deadmana, jehož role se neujme nikdo jiný než Guillermo Del Toro.

Ten nám vysvětluje, že děti musí být neustále uloženy v zařízení, jež simuluje lůno nastávající matky. Bohužel, toto řešení je pouze dočasné, a spojení je tak nutno průběžně synchronizovat s dalšími nastávajícími matkami skrze chirální síť. Pokud tak učiníte, dojde u dítěte ke snížení úrovně stresu, které by jinak mohlo vyústit v jeho trvalou ztrátu. Ta je však zdánlivě stejně nevyhnutelná, jelikož ani jedno z BBs nepřežilo déle jak jediný rok.

No a nyní přichází na řadu to, na co jste všichni čekali - gameplay. Jestliže jste si tak doteď dokázali vytvořit poměrně jasný obrázek o tom, co od Death Stranding čekat, můžete ho s chutí zmuchlat a hodit do nejbližšího koše.

V šesti minutách se totiž mimo takových maličkostí, jako je potřeba močit nebo překonávání přírodních překážek, ukáže například i hologram postavy, která jako by z oka vypadla Geoffu Keighleymu, který hru s Kojimou představoval. Na závěr taktéž přijde na pořad dne i ukázka zmíněného mechanismu uklidnění vystresovaného BB. V rámci takto nastalé situace budete nuceni urychleně reagovat a zavčasu pohnout samotným PS controllerem.

V případě, že stále jako my tápete, nezoufejte. Kojima totiž potvrdil, že před vydáním nás čeká ještě jedna gameplay ukázka, která bude zveřejněna v září na chystaném Tokyo Game Show. Mimo jiné také prozradil, že děti, jinak známé jako BBs, nejsou pouhým nahraditelným nástrojem, ale i klíčem ke všemu, co se kolem nás děje. Co to ale v důsledku znamená, na to si budeme muset počkat až do 8. listopadu, kdy hra na PS4 vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama