Control nebude jen o akci, ale i o průzkumu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Control nebude jen o akci, ale i o průzkumu

Control nebude jen o akci, ale i o průzkumu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

12. 8. 2019 13:00 2
Reklama

Prozkoumávat každé zákoutí a pídit se po všem, co autoři ukryli, je potěšení mnohých z nás. Někteří tím stráví více času, jiní zase méně. Faktem ale zůstává, že vše závisí na tom, kolik času investovali autoři do vybudování zajímavého světa a smysluplného obsahu, kterým je naplněn. Inu vypadá to, že v Control si přijdeme na své.

Informace pochází z úst game directora Mikaela Kasurinena, který v článku pro PlayStation Blog mimo detailního popisu dalších aspektů hry pohovořil i o důrazu na exploraci a řešení environmentálních hádanek.

„Tahle hra obsahuje mnohem více hádanek, než kterýkoli z našich předchozích projektů. Celé je to o tom vytvořit dobrodružství a svět plný záhad a zázraků, ve kterém může hráč nalézat hmatatelné odměny nebo útržky informací o herním světě a postavách. Abychom toho docílili, potřebovali jsme vytvořit hádanky, které již na první pohled zapadají do herního světa a onoho momentu, kdy s nimi přijdete do kontaktu. Pro zajištění různorodosti navíc začleňujeme rozdílné typy hádanek, některé z nich jsou tak příběhově laděné, jiné zase využívají různých mechanismů, jako práce s fyzikou.“

Jak již bylo řečeno, ve svých slovech Kasurinen nezapomněl ani na průzkum světa. „Namísto toho, abychom dělali hru znovuhratelnou, chceme spíše vytvořit svět, který nepřestanete prozkoumávat. Museli jsme se smířit s tím, že vytvoříme spoustu super věcí, na které zkrátka spousta lidí nikdy nenarazí. Tohle bude ta věc, díky které budete chtít strávit ve světě Control svůj čas.“ Snad se autorům povede skloubit průzkum a vyprávění příběhu do takové míry, že ani jeden z aspektů nebude utlačovat ten druhý. Ale to uvidíme již 27. srpna až Control celí nedočkaví dostaneme do rukou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama