Bigben koupil studio Spiders
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bigben koupil studio Spiders

Bigben koupil studio Spiders

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 7. 2019 13:00
Reklama

Ve studiu Spiders se momentálně dokončuje fantasy RPG GreedFall, do nějž autoři vkládají nemalé naděje. Vývojáři při popisu hry nešetří superlativy, z jejich slov jsou patrné velké ambice. Případný úspěch by francouzskému studiu jistě pomohl zajistit lepší pozici na trhu. Zdá se však, že je o jeho budoucnosti rozhodnuto již nyní.

Studio totiž koupila vydavatelská společnost Bigben Interactive. Nákup byl oznámen prostřednictvím tiskové zprávy. „Tato akvizice perfektně zapadá do strategie Bigbenu, jejímž cílem je zvýšit know-how v oblasti vývoje videoher v AA segmentu,” prohlásil Alain Falc, výkonný ředitel Bigben Interactive. „Jsme potěšeni, že můžeme přivítat talenty ze Spiders, kteří posílí náš tým a budou se podílet na nových ambicióznějších projektech.”

V podobném duchu komentuje akvizici Jehanne Rousseau, výkonná ředitelka a spoluzakladatelka studia Spiders. „Těšíme se, až se přidáme k Bigben Group, významnému hráči v oblasti herního průmyslu, jehož strategickou vizi plně sdílíme. Stát se jeho součástí je jedinečnou příležitostí k urychlení našeho vývoje po boku dalších kvalitních studií.”

Bigben tedy pokračuje v sérii akvizic. Loni v květnu rozšířil své portfolio, když pořídilstudio Cyanide, které stojí například za Call of Cthulhu. V září pak pokračoval nákupem Eko Software (Warhammer: Chaosbane), o měsíc později pořídil studio Kylotonn (V-Rally 4). Ve všech případech jde o francouzská studia, akvizice Spiders tedy dává smysl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama