Youngblood bude při vydání bez ray tracingu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Youngblood bude při vydání bez ray tracingu

Youngblood bude při vydání bez ray tracingu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

22. 7. 2019 12:30 1
Reklama

Vydání Wolfensteinu: Youngblood je již téměř na spadnutí a ti, kteří si hru předobjednali dostanou šanci si jej užít v plné kráse se všemi jeho klady již v průběhu nadcházejícího víkendu. A i když nemusíme asi nikterak pochybovat o množství akce, která nám bude nabídnuta, ani o nekončícím přívalu drsných hlášek dvojice hlavních protagonistek, něco málo přeci jen sházet bude. Tím něčím není nic jiného než podpora ray tracingu, kterého se, jak to tak vypadá, při samotném vydání nedočkáme.

Zpráva se ukázala jako překvapující zejména kvůli tomu, že se nový Wolfenstein řadí mezi pár vybraných titulů, které jsou zdarma přikládány při koupi nových grafických karet řady RTX od společnosti Nvidia. Právě RTX karty se v rámci marketingové kampaně předvádí jako ty, které jsou schopny předvést ten nejlepší možný zážitek a výkon při využití technologie ray tracing. Dalo by se tedy zcela logicky očekávat, že tato současně nejvíce prosazovaná vizuální technologie bude v novém Wolfesteinu implementována již od začátku. Chyba lávky. „Spolu s Nvidií na tom tvrdě pracujeme, ale ray tracing při vydání dostupný nebude, “ okomentoval abscenci ray tracingu výkonný producent Jerk Gustafsson. Zcela pochopitelné zklamání cítí zejména zástupci z řad majitelů karet RTX, kteří podle dříve uveřejněných informací mohli vyčíst, že podpora ray tracingu přítomna bude. Je ale nutno podotknout, že dřívější informace nikde konkrétně nezmiňovaly, zda-li bude ray tracing dostupný při vydání, nebo zda přibude až dodatečně formou aktualizace.

Kdy a v jaké podobě se tedy ray tracingu dočkáme, zatím nevíme, bylo by asi ale bláhové si myslet, že by se tak nestalo vůbec. Otázkou tedy spíše je, kdy k onomu kroku dojde. Buď jako buď, nějaký čas si budeme zkrátka muset vystačit se stávající podobou hry, která se ani tak po vizuální stránce rozhodně nemá za co stydět. Pro zájemce ještě jednou připomínáme, že Wolfenstein: Youngblood vychází již tento pátek a to na PC, Xboxu One, PS4 a Nintendu Switch. Vydání pro Google Stadia je zatím stále v nedohlednu, tudíž zde bychom se pohybovali pouze v oblasti spekulací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama