Haven od autorů Furi v nových záběrech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Haven od autorů Furi v nových záběrech

Haven od autorů Furi v nových záběrech

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

11. 7. 2019 05:30
Reklama

Už v únoru jste na našich stránkách mohli zaznamenat zprávu o menším projektu Haven od vývojářů z The Game Bakers. Ti jsou současně i těmi, kteří nám přinesli pestrobarevné Furi. Tehdy se jednalo pouze o kratičkou ochutnávku Havenu v bodobě teaseru. Nyní se ale můžete těšit ze zcela nové a ne tak informačně chudé gameplay ukázky.

Jak již zaznělo, zatím asi největší zaznamenaný úspěch autorů, Furi, bylo dílo mnoha barev. Z recenze se můžete dočíst, že se jednalo spíše o povedenou jednohubku, než velký titul, který by měl změnit herní průmysl. A i dnes lze Furi, navzdory řadě neduhů, stále s klidným srdcem doporučit všem vyznavačům příběhových indie her. Nakonec právě menší tituly často končí jako ty pamětihodné klenoty, které vás nakonec chytí za srdce úplně nejvíce. Jen vzpomeňte na Unravel. Ale zpátky k Haven, ten lze z dosavadních ukázek nejvíce stylem přirovnat k předchozímu Furi. Tím samozřejmě nechceme nikterak předjímat, jak se Havenu ve výsledku povede, to by bylo předčasné. Spíše jde o podobnou velikost a zvolený výtvarný styl, který oba tituly spojuje.

V samotné ukázce dostaneme možnost spatřit oba zatím oznámené charaktery Yu a Kaye, při prožívání jejich každodenních životů, kdy jsou spolu ztraceni na neznámé planetě. Právě jejich vzájemné pouto označují autoři jako to hlavní, co Haven odlišuje od celé řady podobně laděných projektů. Mimo to na své Steam stránce zdůrazňují důležitost drobných interakcí, jež prý nejlépe vystihují emoce, které k sobě oba mladí milenci pociťují. Náznaky tohoto chování jsou koneckonců přítomny i ve videu a dá se tedy očekávat, že půjde o stěžejní kámen celého příběhu. Scenérie se po krátké diskuzi mezi hlavní dvojicí změní a my se stáváme svědky půvabného průletu milenců nad krajinou neznámého světa. Zde si můžete povšimnout zejména možnosti sběru surovin a tím pádem i předpokládaného craftingu.

I když by se to vzhledem k hlavní myšlence díla nemuselo zdát. Bude zde zakomponován i poměrně propracovaný soubojový systém, ne nepodobný tomu ze série Persona.  Vývojáři nadále slibují i celou řadu inovací ve využívání taktiky a načasování, které mají okořenit hratelnost. Přesný popis si ale stále nechávají pro sebe. Z videa je ale zřejmé následující. V jednotlivých turn-based soubojích se chopíte kontroly nad oběma zmíněnými postavami současně. Jejich vzájemná spolupráce a pouto mají být pak klíčové nejen pro poražení monster všeho druhu, ale i pro mnou nyní již často opakované budování vzájemného vztahu. Jeho zpracování může nakonec být právě tím, co Haven získá slávu, nebo mu zlomí vaz. Protože přiznejme si, že ne každý jsme extra velkým milovníkem milostné tématiky. Ve výsledku to, co pro jednoho může být lákadlem, to může druhého rychle odradit. Do jaké ze dvou zmíněných skupin se řadíte, necháváme samozřejmě čistě na vás.

Vydání hry se obešlo bez větších změn. Hra je stále bez bližšího upřesnění oznámena na příští rok pro PC a nově i PlayStation 4. Zbylé platformy za zatím nedočkaly svého oficiálního oznámení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama