Jamauči vypráví o sérii Gran Turismo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jamauči vypráví o sérii Gran Turismo

Jamauči vypráví o sérii Gran Turismo

Marek Selinger

Marek Selinger

7. 7. 2019 10:50 8
Reklama

Japonskému týmu Polyphony Digital v čele se svým šéfem Kazunori Jamaučim nelze upřít snahu o co největší technickou preciznost své série Gran Turismo, nicméně to má jeden nepříjemný efekt pro samotné hráče. Zatímco během minulých generací jsme byli zvyklí, že během životního cyklu dané PlayStation konzole jsme se dočkali vždy dvou regulérních dílů, na té současné vyšla pouze na online závodění zaměřená odbočka Sport. O tom, co od vývojářů můžeme čekat v letech následujících, se pro web GTPlanet rozpovídal právě Jamauči.

A jako první přišla řeč právě na poslední Gran Turismo Sport, které fanoušci nepřijali s bůhvíjakým nadšením. Nejčastěji byla kritika mířená na přílišné zaměření na multiplayer, zatímco ti, kteří holdují kariéře, minimálně v začátcích museli odcházet od obrazovek zklamaní. Nicméně CEO Polyphony za svým posledním dílem stojí: „Mám za to, že ve smyslu závodění a fyziky jsme v rámci Sportu dosáhli toho nejlepšího bodu, kterého jsme dosáhnout mohli. Jednalo se o něco, co jsme si vždy představovali, o něco, o čem jsme snili, že bude součástí budoucnosti Gran Turisma. Byli jsme schopni se tam [v online závodění] usadit," komentuje poslední díl Jamauči.

Zároveň se však nechal slyšet, že se rozběhly již práce na novém díle: „Je jasné, že již pracujeme na nadcházející Gran Turismo hře,“ potvrzuje skutečnost, která však asi překvapí málokoho. Ten by se, teoreticky, mohl navrátit k formě, kterou jsme znali před příchodem posledního dílu, tedy k primárnímu zaměření na singleplayer. I sám šéf vývoje cítí, že hráči stále více tíhnou k osamocenému hraní, než k pořádání různých online lig. V rozhovoru popisuje i situace, kdy mu hráči nosí původní obaly od PS1 a PS2 verzí Gran Turisma a nechávají si je jím podepsat. I z toho jde vycítit, jak fanoušci stále mají rádi dřívější přídavky do série.

Je tedy možné, že další Gran Turismo již ponese číslovku sedm, či bude Polyphony Digital pokračovat v odkazu Sportu? „Myslím, že naše příští hra bude kombinací minulosti, současnosti a budoucnosti – bude se jednat o kompletní balení Gran Turisma,“ říká Jamauči s evidentní narážkou na to, že další titul z této dlouholeté série bude obsahovat jak obsah pro jednoho hráče, tak se zaměří i na online závodění, aby nakonec přinesl i nějakou tu VR část. My jen doufáme, že na vydání již nebudeme muset čekat dlouhé roky, jak to bývá u tohoto týmu běžné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama