Denuvo bylo u Rage 2 zbytečně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo bylo u Rage 2 zbytečně

Denuvo bylo u Rage 2 zbytečně

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 5. 2019 09:33 9
Reklama

V průběhu let se Denuvo stalo velmi nenáviděnou protipirátskou ochranou, a to jak ze strany crackerů, tak ze strany poctivých hráčů, kterým Denuvo krade kus výkonu, což potvrdily i testy, kde Denuvo ovlivňuje zejména dobu načítání hry či FPS. Denuvo si jako cíl stanovilo ochránit hru zejména během prvních týdnů a měsíců, kdy se prodává nejvíce, jenže i v tomto ohledu selhává.

Tentokrát se hovoří o cracknutí Rage 2, jehož ochranu piráti prolomili během prvního dne. Zde ale nebyl problém v Denuvu jako takovém, ale v tom, že verze na Bethesda launcheru tuto ochranu neobsahovala. Skupina Codex tak pouze vytvořila crack, který obešel online check-in.

Denuvo zatím drží u titulů jako je Anno 1800, Mortal Kombat 11 či The Division 2. Dvě poslední zmíněné hry se nejspíše nikdy stoprocentně obejít nepodaří, a to zejména kvůli jejich spojení s online servery. Jak jsou na tom ale ostatní tituly, které vyšly tento rok?

Metro Exodus bylo prolomeno během 4 dní, Resident Evil 2 a Far Cry New Dawn během 6 dní, Ace Combat 7 během 13 dní, zmínit můžeme také Just Cause 4, které vyšlo v prosinci a prolomeno bylo během jednoho dne. To nejsou příliš pozitivní čísla pro Denuvo, vzhledem k tomu, že ještě zkraje minulého roku trvalo crackerským skupinám prolomit hru v lepším případě týdny, ojediněle i měsíce. A i když je ochrana pravidelně aktualizována, do boje s ní se pouští i neznámí crackeři, kterým se počet neprolomených dní daří snižovat.

Tento rok může zodpovědět otázku, jestli se i přes negativní ohlasy hráčů a velké peníze vyplatí vydavatelům do Denuva stále investovat, a to výměnou za týden bez cracknutí. Za pár dní vychází Total War: Three Kingdoms, v září zase Borderlands 3. Právě tyto hry by mohly být pro Denuvo velkou zkouškou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama