Z Firestormu mizí dua. Co to znamená?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z Firestormu mizí dua. Co to znamená?

Z Firestormu mizí dua. Co to znamená?

Marek Selinger

Marek Selinger

13. 5. 2019 17:55 2
Reklama

Battle royale režim Firestorm pro Battlefield V vyšel teprve na konci března, nicméně již po takto relativně krátké době začíná jeho popularita opadat. Studio DICE totiž vyřadilo mód pro dva hráče, jenž sice v původní verzi absentoval, ale velice rychle do něj přibyl. Nyní tedy zmizel a není jasné, kdy a jestli vůbec se do něj vrátí. Co toto rozhodnutí vypovídá o celém Firestormu?

„Vracíme se k původnímu plánu a režim Duos v rámci Firestormu opět odebíráme. Premiéru si odbyl během jednoho víkendu a dočkal se ohromně pozitivní reakce ze strany hráčů, na co jsme reagovali jeho opětovným zařazením do struktur titulu. Nicméně od začátku se jednalo o časově limitovaný mód, na druhou stranu netvrdíme, že by se nemohl zpět do hry opět někdy podívat,“ komentují rozhodnutí zástupci EA, která vystupuje v roli vydavatele.

Z této strany mince se může zdát o relativně rozumné vysvětlení celé situace. Nicméně jak se členové komunity shodují, situace ohledně battle royale režimu druhoválečného Battlefieldu V je daleko vážnější, než by se mohlo z vyjádření zdát. Firestorm totiž dle všeho zažívá pokles hráčů, který v některých regionech (Austrálie, Nový Zéland) činí ze hry nehratelnou věc, v Evropě nebo Spojených státech zase došlo k výraznému prodloužení času, který hráči čekají na matchmaking. Zdá se tedy, že DICE ve spolupráci s Criterion Games vytvořili obstojný BR režim na straně jedné, na té druhé si však nedokáží udržet hráčskou základnu.

V úvahu přichází hned několik možností, jak docílit pozitivní změny. Již brzy se na mapě Halvøy objeví zcela nové lokace, které by měly samotné hraní alespoň částečné ozvláštnit. V úvahu přichází i různé denní a týdenní výzvy určené speciálně pro Firestorm, víkendové eventy nebo zavedení nových zbraní a bojové techniky. Nejrazantnější teorie mluví o převedení režimu do free-2-play verze, kde by Firestorm mohl více konkurovat Fortnite i Apex Legends. Navíc by toto rozhodnutí mohlo donutit některé hráče, aby si zakoupili původní Battlefield V. Nicméně se zdá, že k tomuto kroku DICE ani EA nesáhnou, otázkou však zůstává, zdali by po dalším případném exodu fanoušků nebyly nuceny tak učinit. Až čas ukáže, zdali se Firestorm etabluje na battle royale scéně dlouhodobě, nebo posledních šest týdnů byl ojedinělý záblesk jinak zábavného módu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama