Eidos: Shadow of the TR byl úspěchem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Eidos: Shadow of the TR byl úspěchem

Eidos: Shadow of the TR byl úspěchem

Marek Selinger

Marek Selinger

11. 4. 2019 13:32 4
Reklama

Zakončení rebootované trilogie archeoložky Lary Croft jsme se dočkali již v loňském září. Po dvou velice úspěšných dílech nastal podle mnohých (včetně mě) drobný ústup ze slávy, kdy se novým vývojářům z Eidos Montréal stoprocentně nepodařilo navázat na své kolegy z Crystal Dynamics.

Navíc i prodeje v úvodních týdnech nebyly ideální, o čemž svědčí i rychlé uvedení hry do různých slevových akcí. Lara se také musela potýkat s výraznou konkurencí, jen o týden dříve vyšel Marvel’s Spider-Man od Insomniac Games, jenž zaznamenal masivní komerční úspěch. I sám vydavatel titulu, společnost Square Enix, v únoru prohlásil, že Shadow of the Tomb Raider zažil slabý start. Jiného názoru jsou však autoři z kanadského studia.

Producent hry Jonathan Dahan se vyjádřil v tom duchu, že jsou se svým finálním produktem spokojeni. „Jsme moc šťastní, jak nakonec Shadow of the Tomb Raider dopadl. Jak ve smyslu recenzích, tak i samotných prodejů. Ostatně to je důvod, proč neustále pokračujeme ve vydávání DLC,“ pochvaluje si situaci Dahan. Ten také zmiňuje, že přebrání vývojářských otěží po zkušených kolezích nebylo zase tak jednoduché: „Během uplynulých let jsme si připadali jak na horské dráze, museli jsme se naučit spolupracovat s dalším studiem. Naštěstí s Crystal Dynamics máme výborné vztahy,“ pokračuje zástupce Eidos Montréal.

Dahan se nakonec vyjádřil i na téma, co se mu na titulu nejvíce líbí: „Jsem rád, že jsme zašli dále v otázkách obtížnosti a výzev na samotné hráče. Tím mám na mysli zejména logické hádanky a boj s nepřáteli,“ říká na závěr. A co vy, jak vám se Shadow of the Tomb Raider líbil, jak jste případně spokojeni s jednotlivými DLC? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama