NantG Mobile opouští Z1 Battle Royale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NantG Mobile opouští Z1 Battle Royale

NantG Mobile opouští Z1 Battle Royale

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 4. 2019 08:47 1
Reklama

H1Z1 je všeobecně známou značkou. Aktuálně usilovně bojuje o přízeň hráčů v battle royale žánru. Jeho popularitu se v poslední době snaží vytěžit také velká studia, konkurence je tedy drtivá, což se bohužel odráží zrovna v případě H1Z1. Osud značky s bohatou historií je nyní nejistý.

Na Steamu se hra objevila v roce 2015 v předběžném přístupu, o rok později se u ní projevila jistá rozpolcenost, která vyústila v rozdělení na dva samostatné tituly - Just Survive a battle royale odnož King of the Kill. Just Survive však trpěl na nedostatek pozornosti ze strany hráčů, ve studiu Daybreak se tedy loni v srpnu rozhodli vypnout servery. Zůstal pouze King of the Kill. Ten byl přejmenován na prosté H1Z1 a následně na Z1 Battle Royale. Čert aby se v tom vyznal.

Hru navíc dostal na starost jiný tým. Je to ale opět trochu složitější. NantG Mobile vzniklo teprve loni jako společný projekt Daybreak Game Company a společnosti NantWorks. Studio mělo v plánu připravit mobilní verzi H1Z1 a Everquestu, což je další značka patřící Daybreak. Mimo to mělo dohlédnout na pokračování vývoje PC verze Z1 BR. Na nové cestě se však velmi brzy objevily překážky.

„Byli jsme odhodláni oživit hráčskou základnu Z1 BR s nedávným updatem. Brzy jsme si ale uvědomili, že je tato cesta dlážděná těžkostmi, které nám brání dosáhnout dlouhodobého úspěchu,” oznámilo NantG Mobile na Steamu. Jedním z důvodů je podle nich nejasná politika ohledně budování značky. „NantG Mobile se bude nadále soustředit na základní misi – posunout se vpřed v oblasti vývoje mobilních her.” Za tím účelem by v týmu mělo dojít k malým změnám. Jednou z nich je propouštění zaměstnanců. Tomu se ostatně nevyhnulo ani studio Daybreak. V prosinci opustilo kanceláře přibližně 70 lidí.

Vývoj Z1 BR tedy opět přebírají Daybreak. Ti jsou podle NantG Mobile odhodláni udržet servery online a pokračovat ve vývoji hry. Uvidíme, jak dlouho jim odhodlání vydrží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama