Youngblood pro Switch vyjde bez cartridge
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Youngblood pro Switch vyjde bez cartridge

Youngblood pro Switch vyjde bez cartridge

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

7. 4. 2019 12:30 5
Reklama

Bethesda dlouhodobě patří mezi vydavatele, kteří zásobují Switch porty svých velkých her. Díky nim si na hybridní konzoli od Nintenda můžete zahrát třeba Skyrim, Doom nebo naposledy druhý díl rebootovaného Wolfensteina s podtitulem The New Colossus. Po oznámení novinky Wolfenstein: Youngblood se dalo očekávat, že i tato hra se po vzoru svého předchůdce dostane na Switch. A skutečně. Tentokrát ovšem s malou změnou.

Fyzická kopie této hry totiž nebude obsahovat cartridge. Zákazníci dostanou v krabičce pouze kód, který budou muset použít v digitálním obchodě Nintenda a hru si stáhnout. Informace pochází z eshopů GameStop, Walmart a Amazon, kde je tento fakt jasně uveden s upozorněním, že spuštění hry vyžaduje internetové připojení. Bethesda se oficiálně k tématu zatím nevyjádřila.

Cartridge pro Switch jsou oproti blu-ray diskům u konkurenčních konzolí známé svou vysokou cenou, a tak není divu, že Bethesda chce náklady na výrobu Wolfenstein: Youngblood minimalizovat. Cartridge existují v několika paměťových verzích, přičemž vývojáři pravidelně dělají, co můžou, aby se jim jejich hru podařilo dostat na co nejmenší prostor.

Některé hry, jako třeba L.A. Noire, z tohoto důvodu vyžadují před spuštěním stažení několika GB dat, protože na cartridgi prostě nejsou celé. Známé jsou i případy kolekcí sérií Mega Man a Resident Evil, kde si ze stejného důvodu některé hry bez internetového připojení nezahrajete. Krok Bethesdy je tedy sice odvážný, pokračuje ovšem pouze v trendu, který lze už delší dobu u některých vydavatelů pozorovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama