Série Assassin’s Creed žánr RPG neopustí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Série Assassin’s Creed žánr RPG neopustí

Série Assassin’s Creed žánr RPG neopustí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 2. 2019 09:38 8
Reklama

Pokud snad někdo doufal, že se série Assassin’s Creed někdy vrátí k původnímu stylu, který předcházel příklonu k žánru RPG, bude asi zklamaný. Výkonný ředitel Ubisoftu Yves Guillemot se totiž nechal slyšet, že Assassin’s Creed Odyssey předčilo veškerá očekávání, ve vodách RPG tedy hodlají pokračovat i nadále.

Guillemot se dokonce nebál sérii označit jako významnou značku RPG žánru. Dá se tedy předpokládat, že se RPG prvky budou v následujících dílech objevovat ve větším měřítku. Příklon k RPG byl patrný už v Origins, s Odyssey šli vývojáři ještě dál. Uvidíme, kam až budou chtít značku v tomto směru posunout.

Guillemot se rozpovídal také o trendu battle royale. Ubisoft totiž v populárním žánru stále nemá žádné zastoupení. Nabízela by se možnost protlačit režim do již vydané hry, kandidátů je více, třeba Ghost Recon Wildlands. Plejáda zbraní, velký otevřený svět, vozidla, možnost seskočit z letadla či vrtulníku. Zdá se, že by vývojáři s battle royale režimem neměli žádnou velkou práci. Autoři však tvrdí přesný opak, tedy že implementace režimu není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát, a že se o ní neuvažuje. V podobném duchu se vyjádřil komunitní manažer Craig Robinson k návrhu implementovat režim do Rainbow Six: Siege, který označil jako absurdní.

Guillemot nicméně naznačil, že popularitu battle royale berou na vědomí, akorát v tuto chvíli nemá žádné oznámení, které by se populárního žánru týkalo. Není tedy vyloučeno, že i Ubisoft v budoucnu zkusí potenciál aktuálního trendu vytěžit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama