THQ Nordic komentuje situaci okolo Metra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka THQ Nordic komentuje situaci okolo Metra

THQ Nordic komentuje situaci okolo Metra

David Plecháček

David Plecháček

30. 1. 2019 09:21
Reklama

THQ Nordic skupuje vše, co může. Jedním z větších nákupů posledních měsíců byla akvizice vydavatelství Koch Media, pod nějž spadá i Deep Silver. Okolo něj se poslední dva dny točí kauza v podobě rozhodnutí distribuovat Metro Exodus exkluzivně na Epic Store, která možná vyvolala větší poprask, než by bylo zdrávo. A tak majitel přišel s oficiálním vyjádřením.

Nepřekvapivě se THQ Nordic od rozhodnutí Deep Silveru, respektive Kochu, distancuje. Již dříve vydavatel a majitel v jednom subjektu uvedl, že do chodu obou společností nebude nijak zasahovat. Koch je v současné době spíše sesterskou společností nežli dceřinou, a jako taková dává tato situace možnost THQ situaci nijak nekomentovat.

Na druhou stranu se vedení na Twitteru neubránilo alespoň obecnému zhodnocení situace: „Nechceme kategoricky odmítat časové exkluzivity žádné z našich her, ale pokud hovoříme tady a teď, tak je naším zájmem, aby měli hráči možnost volby platformy podle vlastních preferencí a tak aby naše hry byly v co nejvíce možných obchodech, jak jen to bude situace dovolovat,“ říkají zástupci THQ Nordic.

Uvidíme, jak se promítne rozhodnutí do prodejů nového Metra, které vychází již 15. února, a jestli se po tomto kroku nezačne THQ více angažovat v chodu vlastních divizí, ať už jde o Koch nebo zprostředkovaně o Deep Silver.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama