Driveclub kraluje závodním hrám na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Driveclub kraluje závodním hrám na PS4

Driveclub kraluje závodním hrám na PS4

Marek Selinger

Marek Selinger

30. 1. 2019 10:24 10
Reklama

Driveclub to od svého začátku neměl vůbec jednoduché. Zpackaný launch v říjnu 2014 způsobil, že to hra schytávala na všech frontách, od hráčů i recenzentů. Nicméně vývojáři ve studiu Evolution se kousli a postupem času hru vyladili do podoby, kdy se stala těmi nejlepšími závody na PS4. Krom přidání perfektního efektu deště k tomu pomohl i obsahem nabitý season pass.

V případě Driveclubu opravdu můžeme mluvit o tom, že se z ošklivého káčátka vyklubal titul, za který se autoři, vlastně ani samotná Sony, nemusejí stydět. Rok po vydání hry jsme se navíc ještě dočkali samostatně spustitelného rozšíření Bikes, které také ostudu neudělalo, a ještě později i VR verze.

Nyní, více než čtyři roky po vydání, přinesl server GT Planet informaci, že Driveclub se stal vůbec nejhranějšími závody v rámci celé platformy. Dle metody, která vypočítává počet hráčů na základě získaných trofejí, se odhaduje počet hráčů, kteří někdy Driveclub zapnuli, na 10.5 milionů. Což už je slušné číslo s ohledem na to, že krom jakéhosi dema hra absentovala v plnohodnotné nabídce PS Plus, tudíž se ve většině případů jedná o prodané kopie, ať už za plnou cenu, či ve slevových akcích. Dle stejného principu by další exkluzivní závodní PS4 titul, Gran Turismo Sport, mělo okusit 6.6 milionů hráčů.

Dlouho jsme živili naději na případné pokračování, tu ale rozmetala sama Sony, když tým v březnu 2016 rozpustila. Některé členy tehdy již zaniklého studia Evolution do své stáje získali Codemasters, aby pracovali na titulu Onrush, nicméně ani ten žádný extra velký úspěch nezaznamenal.

Dle nás zůstává Driveclub vůbec tou nejpovedenější závodní hrou, kterou si lze na PS4 zahrát, ani po takové době od vydání se nenašel konkurent, který by pozici Driveclubu ohrozil. A co vy, jak vám se Driveclub zamlouval? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama