Sledujte dokument o Flashpointu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte dokument o Flashpointu

Sledujte dokument o Flashpointu

Marek Selinger

Marek Selinger

23. 1. 2019 11:57
Reklama

Náš oblíbený YouTube kanál GVMERS, který se zaměřuje na slavné herní série, jejichž největší sláva však už pominula, si pro nás včera překvapil milé překvapení. Nejnovější video z jeho dílny se zaměřuje na sérii, jež má pevné místo v srdci mnohých českých hráčů, Operation Flashpoint.

Na více než třiceti minutách je nastíněn příběh pražského studia Bohemia Interactive, které stojí za prvním a zároveň nejpovedenějším prvním dílem. Dokument popisuje první autorské pokusy bratrů Marka a Tomáše Španělů, ke kterým se přidal i Slavomír Pavlíček, dlouholetý vývoj prvního Flashpointu, komplikovanou situaci s portem hry na původní Xbox, ale i moment, kdy se vůdčí role ve vývoji ujmula britská společnost Codemasters. Její odlišné pojetí Flashpointu se však u fanoušků nepotkalo s příliš velkým nadšením. Naproti tomu „Bohemka“ následně začala pracovat na sérii ARMA, ze které se časem oddělil projekt DayZ, jenž shodou náhod nedávno vyšel ve verzi 1.0. I tyto události jsou v rámci dokumentu diskutovány.

Pokud si tedy chcete zavzpomínat, jaká je historie jedné slavné, z části české značky, uvařte si dobrou kávu a pusťte se do onoho dokumentu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama