Zvídaví hráči odemykají možnosti PS Classic
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zvídaví hráči odemykají možnosti PS Classic

Zvídaví hráči odemykají možnosti PS Classic

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

4. 12. 2018 14:30 6
Reklama

Nadšení, které bylo na hráčích patrné při oznámení retro vydání první konzole PlayStation, střídá v těchto dnech lehké rozčarování. Některé hry nefungují úplně podle představ, a hned devítka titulů se z nepochopitelných důvodů v konzoli vyskytuje v PAL verzi.

Ta má oproti NTSC verzím jednu zásadní nevýhodu – běží jen v 50 Hz, oproti 60 Hz, na které jsme dnes u konzolí zvyklí. Zvídaví hráči však přišli na způsob, jak toto nastavení obejít – a nejedná se o žádné pokročilé hackování.

K přístupu do nastavení emulátoru potřebujete jen klávesnici (v současnosti ověřené modely jsou Corsair K75 RGB, Corsair K95 RGB a Logitech G15). Pouhým připojením ke konzoli a stiskem klávesy Escape se tak dostanete k rozvětvené nabídce, ve kterých je možné nastavit spoustu různých parametrů.

K dispozici je tak nejen přehození z PAL do NTSC verze a naopak, ale i ukládání a načítání her, cheaty, ukazatel FPS, možnost úplného odebrání zámku FPS a spousta dalších pokročilých možností, ke kterým patří i poměrně uživatelsky přívětivé vysvětlivky.

Jak zmiňují i hráči z kanálu Retro Gaming Arts, kteří na možnost otevření menu přišli, některé změny nastavení mohou teoreticky způsobit omezenou funkčnost zařízení, při případném zkoumání na vlastní pěst tak buďte opatrní.

Celý příběh však jen poukazuje na to, jak Sony s launchem PlayStation Classic prováhala příležitost. Díky skryté nabídce se do retro konzole pustili nadšenci po celém světě, a jak v komentářích pod videem majitelé kanálu zmiňují, již v tuto chvíli se japonským kutilům povedlo dostat veškerý firmware konzole do počítače, přičemž momentálně pracují na možnosti, dostat do konzole své vlastní obrazy her.

Taková úprava se samozřejmě Sony líbit nebude, je však otázkou, zdali se bude pokoušet o nějaké řešení situace. Právě možnost zprovoznění her, které se nenachází v hrstce vyvolených, by totiž pro mnohé potenciální zákazníky mohla být důležitým argumentem pro koupi konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama