Co je náplní RDOnline? A jaké bude DLC?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co je náplní RDOnline? A jaké bude DLC?

Co je náplní RDOnline? A jaké bude DLC?

David Plecháček

David Plecháček

27. 11. 2018 11:57 2
Reklama

Netrpělivě očekáváme Red Dead Online, byť zatím ještě nehrajeme. Někteří z vás budou mít možnost už dnes, někteří zítra, do konce týdne se ale beta otevře všem. Na přesné termíny se můžete podívat do dnešní dřívější novinky. Co ale vlastně čekat? Co beta Red Deadu nabídne? A máme se na co těšit? Někteří nedochvilci vyšpátrali v zdrojovém kódu bety alespoň útržky herní náplně.

Nebudeme si nic nalhávat, základ se bude podobat online Grand Theft Auto V. I Red Dead Redemption 2 nabídne, řekněme, klasické aktivity, ale kromě nich se můžeme těšit na víc. Online totiž bude mít svůj vlastní dedikovaný příběh, a jak se zdá, spoustu času strávíte s mužem, který se jmenuje Horley. Kromě příběhu se ale objevil i seznam režimů. 

Prvním a tím nejdůležitějším režimem je Make It Count, variace na battle royale pro 32 hráčů, kteří bojují s omezenou výbavou ve stále zmenšující se aréně. Mapy pro tento režim zahrnují městečko Strawberry, Stillwater Creek a Tall Trees. Most Wanted je taktéž režimem všichni proti všem, kde vítězí ten s nejvíce killy, nicméně takový člověk bude mít na sebe vypsanou tu největší odměnu, takže se stane terčem ostatních. Mapami jsou Saint Denis, Tall Trees, Thieves Landing, Tumble Weed a Valentine.

Kromě nich seznam čítá i další čtyři režimy. Name Your Weapon, Team Shootout, Hostile Territory a Races. První je free for s předepsaným setem zbraní. Body vám jsou připisovány v závislosti na zbrani, kterou používáte. S některými to bude těžší, ale váš úspěch hodnotnějších. Mapy čítají Lanik Electrical, Tall Trees, Heartland Oild Fields, Fort Mercer a Annesburg. Team Shootout je regulerní týmový deathmatch, a to na v docích Saint Denis a Bolger Glade. Hostile Terriotry spočívá v zabírání zón, a Races jsou (nečekaně) závody. Ty mají trojí podobu, z bodu A do bodu B, klasické okruhy a závody skrze checkpointy, kterými můžete projet v libovolném pořadí.

Některé z příběhových misí nabídnou morální dilemata, která se projeví v systému cti. Alespoň to vyplývá z jejich popisu. Zatím víme o šestici, která rozhodně nepředstavuje kompletní soupisku, ale spíše jakousi ochutnávku. Kromě Horleyho nás o pomoc bude žádat maršála Davies, který jde po stopě Alfreda Monteze a na nás bude úkol vykonat namísto něj. Kromě něj se potkáme i s jiným Daviesem, Calyem, zlodějem koní, jemuž je potřeba učinit přítrž. Další zajímavou informací, nikoliv však nečekanou, je to, že nás Horley pošle v jedné misi směrem k Blackwateru, v druhé dokonce do Armadilla, tedy do míst z prvního dílu, které ve druhém díle jsou, ale příběh tam hráče netáhne.

Co se týče náplně, nečeká nás nic revolučního, alespoň co se popisu misí týče – takže klasické dojeď, najdi, zabij, přivez, pomoz. Ale dost možná nebude revoluční ani DLC, o kterém (kterých?) Rockstar prozatím nemluví, ale je pravděpodobné, že se jej dočkáme. Máme vlastně dvě vodítka, které nás k této teorii vedou. Prvním je DLC pro první Red Dead Redemption, Undead Nightmare, tím druhým je easter egg, který na něj odkazuje – ale dost možná hráče taktéž připravuje na to, co se chystá.

Na jeho základě si velká část hráčů myslí, že i dvojka dostane obdobné rozšíření, jako jednička. Pro někoho je to dobrá zpráva, pro někoho ne, nicméně stále se jedná o domněnky, které Rockstar nepotvrdil, ani nevyvrátil. Na easter egg se můžete podívat níže ve videu, ale můžete se na něj zajet podívat i po svých – nachází se u studny u jedné ze čtyř chatek u kempu Bear Claw, západně od Blackwateru, východně od Tall Trees (na mapě na východ přímo od písmene S v názvu). Vzezření ve stylu zombie ale může být ovlivněná ctí, to je ale předmětem diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama