This War of Mine řeší v DLC roli novináře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka This War of Mine řeší v DLC roli novináře

This War of Mine řeší v DLC roli novináře

Marek Selinger

Marek Selinger

15. 11. 2018 09:55 1
Reklama

Ohledně válečné adventury This War of Mine se toho v posledních dnech děje až překvapivě hodně s ohledem na to, že se jedná o titul, když spatřil světlo světa již před čtyřmi lety. Není to zase tak dlouho, co jsme vás informovali o tom, že hra vyjde na konci měsíce i ve verzi pro Nintendo Switch. Nyní pro ní vychází nový stažitelný balíček.

V minulosti jsme se dočkali velkého rozšíření zaměřeného na skutečnost, že do války bývají zapleteni i bezbranné děti. DLC The Little Ones vyšlo již v roce 2016, načež se vývojáři z polského studia 11 Bit Studios rozhodli vydat cestou několika propojených DLC, které souhrnně označují jako „Stories“. První z nich, Father’s Promise, vyšlo loni a nyní tedy vychází v pořadí další stažitelný balíček, The Last Broadcast. Ten sami autoři označují jako zatím největší, který pro hru vyšel, jeho dohrání by mělo zabrat minimálně sedm hodin. Ujmeme se v něm novináře Malika, který bude řešit (a my samozřejmě s ním) jestli a jakým způsobem referovat o právě probíhajícím konfliktu. Na základě našeho počínání můžeme očekávat hned šest různých zakončení, krom toho DLC nabídne čtyři zbrusu nové lokace (plus sedm „remasterovaných“), několik nikdy neviděných postav i nový úkryt pro přeživší.

Jak vidno, DLC nabídne další úroveň hratelnosti, která celou hru udělá ještě o fous obtížnější. Válka ještě nikdy nebyla taky děsivě těžká na hraní. A to myslíme jak doslova, tak obrazně. Ono se taky není čemu divit, i další hra od stejných tvůrců – Frostpunk – si zakládala na morálních volbách. A v This War of Mine je tento fakt dohnán až do stavu, že je vám při hraní regulárně těžko. Pokud jste nikdy tento titul nikdy nevyzkoušeli, máte nyní ideální příležitost to změnit. Základní This War of Mine je aktuálně ve slevě na Steamu za necelých pět euro, season pass vyjde na částku o dvě eura vyšší. A pokud byste měli zájem pouze o samotné DLC The Broadcast, tak to vás vyjde na eura čtyři. Za nás jasná koupě.

Když už This War of Mine otázku válečných novinářů nakouslo, dovolíme si trochu odbočit od her a doporučit jednu knihu. Jejím autorem je bývalý válečný zpravodaj ČT Jakub Szántó, který dlouhá léta pobýval na území Blízkého východu a referoval o tamějších válečných konfliktech i životě normálních lidí. Pokud vás toto téma jen trochu zajímá, knihu Za oponou války vám můžeme s čistým svědomím doporučit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama