Valve pracuje na VR brýlích a Half-Life
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve pracuje na VR brýlích a Half-Life

Valve pracuje na VR brýlích a Half-Life

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

12. 11. 2018 13:55 13
Reklama

Po vlnách internetu se s rychlostí blesku šíří obrázky, které podle všeho zachycují VR headsety s Valve logem. Kde se vzaly, kdy se vzaly, a co s nimi Valve vlastně zamýšlí?

Valve pracuje na VR brýlích a Half-Life
i Zdroj: Hrej.cz

Fotografie prototypů pochází z července tohoto roku, a kromě čoček a venkovní podoby headsetů ukazují i plošné destičky, na kterých lze naleznout právě logo této společnosti. Vzhledem k tomu, že v herním prostředí se již několikrát stalo, že uniklý prototyp byl jen podvrhem (viz. neslavný ovladač k Nintendu Switch, resp. svého času ještě Nintendu NX), doporučujeme k těmto fotografiím přistupovat s opatrností.

Samotný rozbor obrázků pak odhaluje zabudovaná sluchátka a SteamVR senzory, přičemž viditelné kamery naznačují, že by se headset mohl chlubit větším zorným polem než HTC Vive. Vycpávky pro komfort uživatele jsou pak nápadně podobné těm, které byly dříve zachyceny na „Knuckles“ prototypech VR ovladačů od Valve, i v tomto směru do sebe tedy vše zapadá.

Valve pracuje na VR brýlích a Half-Life
i Zdroj: Hrej.cz

Jako jednoduché vysvětlení situace se jeví možnost, že se ve skutečnosti jedná jen o novou generaci headsetu Vive, na kterém Valve ostatně spolupracuje s HTC. Zdroje serveru Uploadvr však tvrdí, že se opravdu jedná o prototypy zařízení od první jmenované společnosti, které má přinést zorný úhel 135 stupňů, a to společně se stejným rozlišením, jakým se chlubí headset Vive Pro (2880x1600 pixelů).

Anonymní zdroj pak hlásí i to, že helma bude prodávána v bundlu nejen s již zmíněnými Knuckles ovladači, ale také s jedním VR titulem, patřícím do nepříliš známé indie série. Má jím být Half-Life VR…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama